Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Συνεργασία ΕΛ.ΠΕ.- ΛΑΡΚΟ στις ΑΠΕ


Πράσινο φως έδωσε η ΡΑΕ σε δύο φωτοβολταϊκά της κοινοπραξίας της ΕΛΠΕ με τη ΛΑΡΚΟ, ισχύος 4,496 MW και 2,995 MW, παρέχοντας άδεια παραγωγής.

Στη μικτή εταιρεία με το διακριτικό τίτλο "ΕΛΠΕ ΛΑΡΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ" συμμετέχουν με 51% η θυγατρική του πετρελαϊκού ομίλου "ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες" και με 49% η θυγατρική της μεταλλουργικής εταιρείας, "ΛΑΡΚΟ Ενεργειακή".

Η συμφωνία των δύο εταιρειών για την συνεργασία τους στις ανανεώσιμες πηγές, ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούλιο με στόχο την αξιοποίηση των επιμέρους πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι δύο φορείς. .

Οι μονάδες θα εγκατασταθούν σε εκτάσεις που ελέγχει η ΛΑΡΚΟ στο Κόκκινο Βοιωτίας (ορυχεία σιδηρονικελίου) και στα Σέρβια Κοζάνης (λιγνίτης).

Ο πρώτος φωτοβολταϊκός σταθμός θα υλοποιηθεί στη θέση «Νησί - Αγ. Ιωάννης», της Τοπικής Ενότητας Κοκκίνου, του Δήμου Ορχομενού, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ενώ ο δεύτερος στη θέση «Λάβα», της Δημοτικής Ενότητας Σερβίων, του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνη.

Η ΛΑΡΚΟ διαθέτει μεγάλες ιδιόκτητες εκτάσεις σε Βοιωτία, Εύβοια και Βόρεια Ελλάδα , ενώ τα ΕΛ.ΠΕ. διαθέτουν τεχνογνωσία στα θέματα κατασκευής και ενεργειακής διαχείρισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.