Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο Τσίπρας και οι πυρηνικές κεφαλές...



«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ισοδύναμη με εκείνη που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των ημερών του ψυχρού πολέμου».
«Και οι δύο πλευρές είχαν πυρηνικά όπλα στα χέρια τους, και οι δύο πλευρές απείλησαν να... πατήσουν το κουμπί και να το ενεργοποιήσουν. Όταν έχετε να αντιμετωπίσετε έναν ψυχρό πόλεμο, καμία πλευρά δεν θα υποχωρήσει, έτσι και τώρα δεν περιμένουμε την κυρία Merkel ή τον κύριο Cameron να υποχωρήσουν. Είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι, όταν έρθει η ώρα, θα επικρατήσει η λογική και δεν θα ενεργοποιήσουν τα πυρηνικά τους όπλα».


Αυτή την ανάλυση έκανε με συνέντευξή του στο Channel 4 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Αυτή η ερμηνεία είναι πολύ δημοφιλής στην Κουμουνδούρου, καθώς πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι αν τελικά η Αριστερά έρθει πρώτο κόμμα, τότε θα μπορέσει να διαπραγματευθεί «επιθετικά» και οι Ευρωπαίοι δε θα τραβήξουν τη σκανδάλη της διακοπής της χρηματοδότησης.
Πάντως, συνομιλητές μου στο επιτελείο πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι από τον Αλέξη και εκτιμούν ότι οι Ευρωπαίοι είναι… έτοιμοι για όλα. Εξ ου και το άγχος που εμφιλοχωρεί στην Κουμουνδούρου για την πρωτιά, καθώς υπάρχουν πολλά στελέχη που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις και… φτύνουν τον κόρφο τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.