Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Φαρμακευτικός παράδεισος» η Ελλάδα σύμφωνα με τον κολοσσό Pfizer

Από το in.gr: 

Πριν από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, η Ελλάδα ήταν «φαρμακευτικός παράδεισος» αφού η κατανάλωση φαρμάκων ήταν υψηλή και οι δαπάνες καταβάλλονταν από το κράτος, παραδέχεται ο γενικός διευθυντής της Pfizer Ελλάς, μιλώντας στον καναδικό Τύπο.

Το δισέλιδο αφιέρωμα της γαλλόφωνης La Presse, με τίτλο «Pfizer Καναδά, ένα εφαλτήριο για τον κόσμο», αναφέρεται στις δραστηριότητες της εταιρείας σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Ντουμπάι και Σαγκάη.

«Η Αθήνα υπήρξε φαρμακευτικός παράδεισος, γιατί...



...η κατανάλωση φαρμάκων ήταν από δύο έως τρεις φορές υψηλότερη από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το κράτος αναλάμβανε την πληρωμή τους, όμως η κατάσταση άλλαξε μετά τη λήψη μέτρων λιτότητας, γιατί η κυβέρνηση της χώρας περιόρισε κατά 35% τον προϋπολογισμό για την αγορά φαρμάκων» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Pfizer Ελλάς, Πιέρ Γκοντρό. 

Σχετικά με την Ελλάδα, επισημαίνεται ότι η εταιρεία απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους, με κύκλο εργασιών περί τα 600 εκατ. δολάρια.

Στο άρθρο αναφέρει επίσης ότι, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, η ελληνική κυβέρνηση προειδοποίησε πως «εάν δεν χαμηλώσετε τις τιμές σας, θα βγείτε από τις λίστες των φαρμάκων που καλύπτονται από το ελληνικό κράτος». Το άρθρο εκτιμά μάλιστα ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι προάγγελος ανάλογων εξελίξεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από την κρίση, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Οι Έλληνες Υπ.Υγείας κυκλοφορούν πάντως ελεύθεροι κι ωραίοι. Ο Νικήτας Κακλαμάνης έγινε μέχρι και δήμαρχος της Αθήνας ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έγινε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Εύγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.