Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το... παρελθόν της ΝΔ κυνηγά τη Συγγρού



Screen_shot_2011-08-01_at_11.11.07_AM
Το... παρελθόν της ΝΔ κυνηγά τα Μαθηματικά της Συγγρού ("Η ΝΔ πρόσθεσε μόλις 7 δισ. στο δημόσιο χρέος”), καθώς χθες επιβεβαιώθηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε πλήρη γνώση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά δεν έκανε τίποτα.

Η δημοσιοποίηση τεσσάρων επιστολών του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα -στο "Βήμα της Κυριακής"- για την οικονομική κατάσταση της χώρας καταδεικνύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός από τον Οκτώβριο του 2008 είχε πλήρη εικόνα για το αδιέξοδο και τη διόγκωση των ελλειμμάτων.
Μάλιστα από τότε είχαν τεθεί ζητήματα που αφορούσαν αποκρατικοποιήσεις και τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορεί να δανειστεί από τις αγορές.
vima
«Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συγκράτηση των ελλειμμάτων» σημείωνε σε επιστολή του τα Χριστούγεννα του 2008 ο κ. Δούκας σημαίνοντας για δεύτερη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την επικείμενη κρίση χρέους και την αδυναμία δανεισμού της χώρας. Είχε προηγηθεί εκτενής επιστολή στον Πρωθυπουργό τον Οκτώβριο του 2008 στην οποία τόνιζε ότι το Δημόσιο θα χρειαζόταν να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του επόμενου δωδεκαμήνου (σ.σ.: το ποσό ανήλθε τελικά στα 48 δισ. ευρώ για το 2009) και σημείωνε με έμφαση: «Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».
Οπως δείχνει όμως η Ιστορία, τις σοβαρές επισημάνσεις για τους μεγάλους κινδύνους που ελλόχευαν δεν έλαβε υπόψη ο πρώην πρωθυπουργός ή, ακόμη και αν τις αξιολόγησε, προτίμησε να οδηγήσει το 2009 τη χώρα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις που είχαν αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.