Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ραγκούσης: Εκπρόσωπος Τύπου των ιδιοκτητών ταξί ο Σαμαράς



Ούτε βήμα πίσω στη θέση του για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος δεν έκανε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης, που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των ιδιοκτητών ταξί, ενώ κατηγόρησε και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά ότι ευθύνεται για την απεργία.

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Γιάννης Ραγκούσης, απέρριψε το αίτημα των ιδιοκτητών για πληθυσμιακά κριτήρια, υποστηρίζοντας ότι το ζητούν ώστε το επάγγελμα να παραμείνει κλειστό και να μην προκύπτει η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών. "Υπεκφυγή και πρόσχημα είναι, λοιπόν, έτσι γενικά και αόριστα το πληθυσμιακό κριτήριο. Δεν σημαίνει τίποτα παρά μόνο ένα βολικό άλλοθι σε όσους, όπως ο κ. Σαμαράς, θέλουν να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό και με αυτό τον τρόπο κλείνουν το μάτι στους ιδιοκτήτες ταξί. Είναι λυπηρό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατρέπεται σε εκπρόσωπο τύπου του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί", δήλωσε ο υπουργός.
Επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος έχει ήδη ψηφισθεί και ισχύει από 2 Ιουλίου. Υποστήριξε ότι κάλεσε του ιδιοκτήτες ταξί σε διάλογο και ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στις 7 Ιουλίου. Εν συνεχεία, σύμφωνα πάντα με τον Γ. Ραγκούση, οι ιδιοκτήτες ταξί με υπόμνημα τις απόψεις τους στις 13 Ιουλίου, και συμφώνησαν να αναμένουν τις προτάσεις του υπουργείου. "Και αυτή τη συμφωνία, την προφανή και αυτονόητη, κάποιοι έσπρωξαν τους ιδιοκτήτες να αθετήσουν οδηγώντας τους στην απεργία, πριν καν παρουσιάσει το υπουργείο τις θέσεις του, με την απαίτηση ότι η πολιτεία όφειλε να υποκύψει στα τελεσίγραφά τους και να υιοθετήσει τις θέσεις τους. Να μην καταθέσει δηλαδή καν τη δική της πρόταση", πρόσθεσε ο υπουργός.
Επίσης κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν τις πράξεις βίας των τελευταίων ημερών, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Αριστεράς τους ζήτησε να καταγγείλουν τις απολύσεις συνδικαλιστών οδηγών ταξί. "Πρέπει όλοι να καταδικάσουμε απερίφραστα, χωρίς αμφισημίες και διγλωσσίες την τρομοκρατία που ασκείται από τραμπούκους εις βάρος μελών του ελληνικού κοινοβουλίου που αρνούνται να υποκύψουν στα συντεχνιακά συμφέροντα. Και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι, από τη μια, με δηλώσεις τούς λένε να σταματήσουν, και από την άλλη, τους κλείνουν το μάτι να συνεχίσουν, επειδή έτσι φαντάζονται ότι πλήττουν την κυβέρνηση", πρόσθεσε.
Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ιστορική υποχρέωση να προχωρήσει σε βαθιές αλλαγές αν θέλει η χώρα να επιβιώσει. "Τώρα είναι η ώρα για όλους μας να αποφασίσουμε: Είμαστε με την Ελλάδα των κανόνων ή με εκείνη των εξαιρέσεων; Είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης κανόνων, δομών, νοοτροπιών, ή υπέρ μιας μικρόπνοης και μικροπολιτικής διαχείρισης δια εμβαλωματικών παρεμβάσεων που εν τέλει συντηρούν το ίδιο νοσηρό πλαίσιο;", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.