Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Σε γενική απεργία, στις 6 Σεπτεμβρίου, καλεί τους εργαζομένους το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας, Cigil, την ίδια μέρα που αρχίζει την Βουλή η συζήτηση των έκτακτων μέτρων λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Στην κινητοποίηση, δεν πρόκειται να λάβουν μέρος οι...
άλλες δύο μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ιταλίας Cisl και Uil που θεωρούν ότι το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης περιέχει και ορισμένες θετικές ρυθμίσεις.

Στις 13 Αυγούστου, όταν τα μέτρα λιτότητας και οι περικοπές της κυβέρνησης του Μπερλουσκόνι παρουσιάστηκαν στον Τύπο, η γραμματέας του Cgil, Σουζάνα Καμούσο, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της τονίζοντας ότι "είναι λάθος να νομίζει η κυβέρνηση ότι μπορεί να εισπράττει χρήματα μόνον από τους συνταξιούχους, να πιέζει όσους ήδη πληρώνουν τους φόρους να μην ενισχύει την ανάπτυξη και να επιτίθεται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας".

Το συνδικάτο Cgil, με τον τρόπο αυτό, θέλει να "προλάβει" την τελική συζήτηση των μέτρων στην Βουλή και την Γερουσία, που αναμένεται να αρχίσει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Κύριοι τομείς της κινητοποίησης, με πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αναμένεται ότι θα είναι εκείνος των αστικών μεταφορών και της δημόσιας διοίκησης. Την Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου, η Σουζάννα Καμούσο, πρόκειται να αναφερθεί λεπτομερώς στον σχεδιασμό και τους στόχους της πανιταλικής απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.