Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια ευθύνονται για την αρθρίτιδα...




Ποιά γυναίκα δεν λατρεύει τα ψηλοτάκουνα παπούτσια; Προσθέτουν ύψος, αδυνατίζουν τη σιλουέτα και αναβαθμίζουν το ντύσιμο. Ωστόσο, έρευνες έδειξαν πως οι γυναίκες που φορούν καθημερινά, πολλές ώρες ψηλά τακούνια ή ίσια παπούτσια που δεν ταιριάζουν καλά στα πόδια τους, θέτουν τον εαυτό τους σε αυξημένο κίνδυνο αναπτύξεως αρθρίτιδας.
Τα ψηλά..
.



τακούνια αλλοιώνουν τη στάση του σώματος και αυξάνουν τις πιέσεις στους άκρους πόδες, στους αστραγάλους και στην άρθρωση του γόνατος, με συνέπεια να ανοίγουν το δρόμο για την εκδήλωση οστεοαρθρίτιδας – της πιο συχνής μορφής αρθρίτιδας.

Η οστεοαρθρίτιδα οφείλεται στην φθορά των αρθρώσεων, η οποία προκαλείται από τραυματισμό ή από την τριβή των αρθρώσεων με το πέρασμα του χρόνου. Προκαλεί πόνο και δυσκαμψία και είναι εξαιρετικά συνηθισμένη στις γυναίκες, σύμφωνα με τη βρετανική Εταιρεία Ποδολόγων & Ποδιάτρων.

«Οι γυναίκες πρέπει να φορούν παπούτσια με στρογγυλή μύτη, με τακούνι μέγιστου ύψους 2-3 εκατοστών και με απορροφητικές σόλες», δήλωσε ο δρ Άντονυ Ρέντμοντ, λέκτορας Ρευματολογικής Ποδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ληντς, και τονίζει «ειδάλλως, σύντομα θα βρεθούμε ενώπιον μιας «επιδημίας» αρθρίτιδας που θα οφείλεται στα ψηλοτάκουνα παπούτσια και στην λανθασμένη επιλογή ίσιων παπουτσιών».

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, τα κρούσματα οστεοαρθρίτιδας ήδη αυξάνονται, με 6 στους 10 ασθενείς να την εκδηλώνουν στα πόδια.

Εκτός από τα ακατάλληλα παπούτσια, άλλοι παράγοντες που ευθύνονται για την εκδήλωσή της είναι η παχυσαρκία και η συνεχής αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.