Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Θα βάλετε πλάτη, κύριοι λεφτάδες;


Γράφει ο Μαγια

Ολοι ζούμε σε ένα καθεστώς φόβου και βουβής οργής. Πλην των εχόντων και κατεχόντων, οι οποίοι μάλιστα δεν κρατιούνται, πιέζουν για «άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης». Βλέπετε, ο αποθηκευμένος και δη στο εξωτερικό πλούτος δεν χάνεται, συνεπώς όταν όλα αρχίσουν να καταρρέουν εδώ (οι τιμές των ακινήτων, οι τιμές των μετοχών, οι αξίες των επιχειρήσεων) οι πλούσιοι θα μπορούν να τα αγοράσουν κοψοχρονιά.
Η πατρίδα -όπως σημειώνει ο ποιητής Δημ. Ιατρόπουλος- κυλιέται σαν τσούλα στα πεζοδρόμια, οι κωλοσύμμαχοι βγάζουνε όλα τους τα κόμπλεξ, οι ανθέλληνες περιμένουν σαν κοράκια να μοιράσουν τις σάρκες μας, κι αυτοί μετράνε τι ακόμα θα κερδίσουν απ’ αυτό το σαρακοφαγωμένο «νεοελληνικό» κρανίο.

Κατ αρχάς, οι τραπεζίτες μας. Όπως η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας ομολογεί, το ενεργητικό τους είναι 580 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα τελευταία χρόνια μονάχα, κέρδισαν 350 δισ!
Οι επιχειρηματίες μας. Τα «Νέα» γράφανε το Μάη του 09, αυτό που αποκαλύπτει το παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ότι έχουν 10.000 οφ-σορ εταιρίες δικές τους και κάνουν κάθε χρόνο τζίρο, 500 δισ! Περίπου 6.000 επιχειρηματίες χρωστάνε 15 δισ ευρώ στο κράτος! Αλλά τα ρέπος τους, γίνανε τα τελευταία χρόνια 277 δισ ευρώ! Και οι προθεσμιακές τους καταθέσεις στις τράπεζες είναι άλλα 136 δισ! Και το επίσημο ενεργητικό των επιχειρήσεών τους (τα λέει η ICAP αυτά) έχει φτάσει στα 700 δισ!
Την ίδια ώρα αυτή η κυβέρνηση, έχει κιόλας ανακοινώσει τη χρηματοδότησή τους με 10 δισ ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δισ ευρώ μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δισ μέσω των «Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», ενώ άλλα 4 δισ ευρώ τα χαρίζει για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλουν!
Τι άλλο θέλουν πια; ΄Ελεος!
Οι εφοπλιστές μας. Το έλλειμμα των 30 δισ ευρώ για το οποίο πάνε να βουλιάξουν έναν ολόκληρο λαό στη μιζέρια, ισοδυναμεί, («Καθημερινή» (8/9/2009)), με μια και μόνο παραγγελία για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων τους εντός του 2009!
Όσο για σας αρχοντοδεσπότες, με την αμύθητη περιουσία που δεν μπορεί να μετρηθεί καν, τι να πει κανείς, οι αριθμοί χλομιάζουν! Δισεκατομμύρια ευρώ, τεράστια φιλέτα της χώρας, χιλιάδες ακίνητα, κτήρια, μέγαρα, καταθέσεις, μετοχές, ΜΚΟ μαϊμούδες, λιβάδια, κοπάδια...

Λοιπόν; Τι θα κάνετε κύριοι λεφτάδες; Θα βάλετε πλάτη, μήπως σώσουμε αυτόν τον καθημαγμένο τόπο;
Αλλωστε, εσείς κυβερνάτε εδώ και πολλά χρόνια τη χώρα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.