Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Nα 'ναι αυτό το τέλος

Όταν μια κυβέρνηση διαπραγματεύεται για 6 μήνες τη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης, κανείς δεν εκπλήσσεται με την απόφαση ενεργοποίησης του.

Από την άκρη της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε δημοσίως ότι φτάσαμε στην άκρη του γκρεμού. Σήμερα, δεν είναι η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών ούτε ώρα για θριαμβολογίες περί αποφυγής του ΔΝΤ.

Τα χρήματα που θα δανειστεί η Ελλάδα αρκούν μονάχα για την ικανοποίηση άμεσων αναγκών. Δεν μας χαρίζουν χρήματα. Μας τα δανείζουν και μάλιστα με 5% επιτόκιο. Δανειζόμαστε φθηνότερα από όσο θα δανειζόμασταν από τις αγορές αλλά δανειζόμαστε!

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, απαιτείται ψυχραιμία κι όχι λαϊκισμοί και μικροπολιτικά παιχνίδια. Τα δύσκολα είναι μπροστά. Η Ελλάδα καλείται να υλοποιήσει μέσα σε μερικούς μήνες όσα δεν υλοποίησε τα τελευταία 30 χρόνια. Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν είναι πολλές και ριζοσπαστικές.

Δυστυχώς, δεν μας τις επιβάλουν οι δανειστές μας αλλά η κοινή λογική. Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας είναι εδώ. Αυτή τη φορά η λιτότητα μπορεί και πρέπει να αποδώσει αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.