Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ


Ταχύτερη και μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος συνιστά για το 2010 ο διοικητής της Tράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, στην... 
ετήσια έκθεση του για τη νομισματική πολιτική, που θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα. Ειδικότερα ο Γ. Προβόπουλοςσυνιστά μείωση από 4% σε 5% ή σε απόλυτα μεγέθη επιπλέον μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ περίπου, επισημαίνοντας ότι... η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της μείωσης των κρατικών δαπανών. 
Ο κ. Προβόπουλος εκτιμά ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα ανέλθει φέτος στο 2% τουλάχιστον, καθώς «οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών επιβεβαίωσαν τις δυσοίωνες προβλέψεις και υπέσκαψαν την εμπιστοσύνη στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση. 
Οι εξελίξεις αυτές, όπως είναι γνωστό, πυροδότησαν μια σειρά υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και μεγάλη διεύρυνση της διαφοράς αποδόσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών κρατικών ομολόγων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του κόστους δανεισμού και τουκόστους εξυπηρέτησης του χρέους. 
Την τελευταία δεκαετία, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, εκτιμά η ΤτΕ, έχει υποχωρήσει κατά 20% και γι' αυτό τονίζεται ότι η οικονομική πολιτική δεν θα πρέπει να περιοριστεί στα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.