Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σε ρυθμό "τούρμπο" οι αποφάσεις... ...που θα σώσουν την Ελλάδα. Η γερμανική βοήθεια "τελειωμένη υπόθεση"

Η γερμανική βοήθεια για τη σωτηρία της Ελλάδας θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο και τη Γερουσία σε ρυθμό "τούρμπο"και θα είναι έτοιμη στις αρχές Μάη. Αυτό θα πει ότι οι προαποφάσεις έχουν ληφθεί και απομένουν οι τυπικές διαδικασίες του Κοινοβουλίου για τη νομιμοποίηση. Η Μέρκελ κατάφερε να πείσει όλα τα κόμματα, για να υπάρχει ομοφωνία.
Ακόμα και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που αρχικά είχαν εκφράσει ενδοιασμούς, συμφώνησαν σήμερα με το πακέτο και τις "τούρμπο" διαδικασίες. Οι προσπάθειες όλων των κομμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου ήταν στην ίδια λογική που...

επικρατεί σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη: Να σωθεί η Ελλάδα και να προλάβουν να αποτρέψουν την αντίδραση "ντόμινο" και αλυσιδωτής αντίδρασης άλλων χωρών της ευρωζώνης, οι οποίες πιθανόν θα έφερναν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στην ενότητα της ευρωζώνης και της Ε.Ε.
Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Χριστιανοδημοκράτες, CDU), δήλωσε στο πρώτο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι (ARD), ότι το ακριβές νούμερο (ύψος βοήθειας) δεν το ξέρει ακόμη κανένας και θα καθοριστεί πολύ σύντομα και σύμφωνα με την αποτελεσματικότητα της βοήθειας.
Εικάζεται ότι το ποσό δεν κλείδωσε μεν ακόμα, αλλά θα είναι εκεί γύρω στα 135 με 140 δισεκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια, ποσό που είναι πρωτοφανές για οικονομική βοήθεια προς ένα κράτος και δεν έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία τέτοιων περιπτώσεων. Η Γερμανία θα έχει ένα μερίδιο με συμμετοχή που κυμαίνεται από 25 μέχρι 30 δισ. ευρώ μέχρι το 2012.
Μέχρι τώρα γινόταν συζήτηση για 45 δισ. βοήθεια μόνο για το 2010. Φαίνεται πως αυτή τη στιγμή, όλοι οι ευρωπαίοι, είναι στα σοβαρά αποφασισμένοι να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία και την Ευρωζώνη από τη διάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.