Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εκτιμούν πως έχει πολιτικές βλέψεις...


Αντιδράσεις και στα δύο μεγάλα κόμματα έχει προκαλέσει η πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του ισχυρού άνδρα της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου. Η προσπάθεια απαξίωσης του συστήματος σε συνδυασμό με την επίθεση που εξαπέλυσε προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο, ενισχύουν, σύμφωνα με έμπειρους πολιτικούς παρατηρητές, την εκτίμηση ότι «στο πίσω μέρος του μυαλού του γνωστού επιχειρηματία βρίσκεται η δημιουργία νέου κόμματος».

Ο ίδιος, ωστόσο, έσπευσε κατ’ επανάληψη κατά τη διάρκεια της δίωρης συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, να διαψεύσει τη συγκεκριμένη σεναριολογία. Ωστόσο, όσοι έχουν την ευκαιρία να συνομιλούν μαζί του, εκφράζουν την άποψη ότι όχι μόνον το σκέφτεται, αλλά και ότι έχει αρχίσει (ήδη) να υλοποιεί τη στρατηγική του.

Ο αιχμηρός λόγος που χρησιμοποίησε ο Βγενόπουλος για τους Πάγκαλο και Σηφουνάκη ξεπέρασε κάθε όριο. «Δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζει υπουργούς ως βλάκες και να λέει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει σαχλαμάρες», ανέφεραν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η τακτική που ακολουθεί το αφεντικό της MIG είναι συγκεκριμένη. Προσπαθεί μέσα από τον αιχμηρό λόγο του να απαξιώσει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Απώτερος στόχος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αλλά και την αναγκαιότητα για ένα νέο πολιτικό σκηνικό.

Φυσικά, η όλη στρατηγική δεν είναι αποσυνδεμένη από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος του οποίου ηγείται. Απεναντίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν τις συχνές εμφανίσεις του σε μια προσπάθεια να στρέψει σε διαφορετική κατεύθυνση τους προβολείς της δημοσιότητας. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, τα όσα υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας της MIG στον ΣΚΑΪ έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των μετόχων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG (ύψους 5,19 δισ.) τον Ιούλιο του 2007. Για όσους δεν το γνωρίζουν, τότε ο Βγενόπουλος είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μεγάλα κεφάλαια. Η αύξηση ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.