Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τέρμα τα δίφραγκα...ορθά και κοφτά, πλέον.


AddThis Social Bookmark Button
drx1Σαφώς κ κανένας έλληνας δεν είναι ικανοποιημένος με τις τελευταίες ΔΝΤ εξελίξεις. Είναι πέρα από ορατό ότι πρόκειται να βιώσουμε τη χειρότερη πολιτική περίοδο από τη μελανή επταετία και τούδε. Ο epikairo-d στις σημερινές του "επίκαιρες"αναλύσεις μιλά τη ρεαλιστική γλώσσα των οικονομικών (άριστα θα έλεγα) κ την δυσάρεστη πραγματικότητα που τα νούμερα φέρουν. Αυτή είναι η άποψη της οικονομικής επιστήμης με γνώμονα τα σημερινά δεδομένα...αυτή είναι η αλήθεια...τώρα, αν κάποιος θέλει να κινηθεί στα πλαίσια μιας αγκιτάτσιας που σταυρόδωρα φέρνει ευρύχωρα ξαπλωμένα σε χρυσόφτιαχτους δημοσκοπικούς δίσκους, καλά κάνει...αλλά είναι μακριά από την αλήθεια. ...
Αυτή που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος. Την αλήθεια που πρέπει να δούμε κατάματα...όσο επώδυνη αυτή κ αν είναι. Διότι μόνο γνωρίζοντας την αλήθεια μπορείς να προχωρήσεις στη σωστή κατεύθυνση.
Και ποια είναι η αλήθεια; Ήμασταν ουσιαστικά χρεοκοπημένοι εδώ κ κάποιους μήνες. Αν δεν ήμασταν μέλη του ευρωπαϊκού μηχανισμού θα είχαμε πετάξει λευκή πετσέτα προ πολλού. Οι προσπάθειες ανάκαμψης ήταν σημαντικές αλλά όχι αισθητές στις στυγνές κ αδυσώπητες αγορές. Αν ανατρέξει κανείς λίγο πίσω, η Ελλάδα θυμίζει έντονα ψάρι που σπαρταράει έξω απ᾽ το νερό μέχρι το τέλος...και το τέλος ήρθε.
Και γιατί μας έκρυψαν την αλήθεια; Δε μπορείς να μιλάς για χρεοκοπία όταν είσαι στα πρόθυρα αυτής...διότι μαθηματικά οδηγείσαι σε αυτή κ αποτινάσσεις τις όποιες ελπίδες..έστω κ φρούδες. Φερστ μπέισικ ρουλ σε μία φερστ τάιμ σιτουέισον...
Και για να απαντήσω στην ερώτηση της αγαπημένης μας επίκαιρης φίλης Δέσποινας αν περίμενα από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση να προβεί σε τέτοιες πολιτικές κινήσεις... ΌΧΙ (με μεγάλα γράμματα), δεν περίμενα αυτές τις εξελίξεις με μια σοσιαλιστική κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας. Δυστυχώς, τούτη η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να μοιράσει χρήματα, την πολυτέλεια να κατανείμει αξιώματα, το βήμα να δώσει παροχές κ επιδόματα, την τύχη να επενδύσει οικονομικά σε υγεία κ παιδεία...Το μόνο που έχει να μοιράσει είναι βάρη. Αυτό που περιμένω από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση είναι να μοιράσει τα βάρη εξίσου κ ακριβοδίκαια τούτως ώστε να προστατέψει τα αδύναμα οικονομικά κοινωνικά στρώματα στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Περιμένω από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση να κινηθεί οριζόντια για να αποφύγει σε ένα βαθμό τις αναμενόμενες κοινωνικές αντιδράσεις που φυσιολογικές κ υγιείς είναι μα εν προκειμένω μόνο περισσότερο κύμα θα δημιουργήσουν στην ήδη υπάρχουσα τρικυμία....όπως επίσης περιμένω αυτή την κυβέρνηση να κινηθεί κάθετα κ κοφτά σε κλάδους που ευνοήθηκαν κραυγαλέα....όχι εκδικητικά...κοφτά, λέμε...να μην πονέσουν πολύ. Δε ζητώ εκδίκηση αλλά εξορθολογισμό κ αξιοκρατία. Μου φτάνουν αυτά για να παλέψω...μου περισσεύουν αυτά για να στηρίξω...όπως κ να δικαιολογήσω την πλειοψηφία των αντιφρονούντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.