Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΟΛΘΓΟΘΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...


Του Νίκου Σάνση(οικονομολόγου)
nisansis@hotmail.com


Ω, γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατο μου τέκνο, θα ψάλλει ο κόσμος το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου και του σταυρού που πριν 2010 χρόνια πάνω του Εκείνος πρόσφερε τη ζωή Του για την σωτηρία της ψυχής του Γολγοθά. Όσα όμως ζούμε στους καιρούς αυτούς που σήμερα τρέχουν, φανερώνουν ότι ο Γολγοθάς του ανθρώπου συνεχίζει να υπάρχει, με τον αντίστοιχο του Ιησού. Η ανεργία, η οικονομική κρίση, η φτώχεια, οι αρρώστιες, η βία, οι πόλεμοι, οι φυσικές καταστροφές από την βάναυση παρέμβαση στο περιβάλλον, η ταπείνωση και εξευτελισμός του ανθρώπου σε όλο του το... 
μεγαλείο. Τον Γολγοθά της ανεβαίνει και η πατρίδα. Πολύ δύσκολες οι καιροί για τον τόπο.Γι αυτό τούτες οι άγιες μέρες προσφέρονται, για πνευματική περισυλλογή και κριτική του εαυτού μας, απέναντι σε λανθασμένες πράξεις, σκέψεις, και θέσεις που πήραμε στη ζωή μας.
Για να προετοιμαστούμε για την Ανάσταση. Για την μεγάλη συγχώρεση και την ανάταξη της ψυχής. Τα μεσάνυχτα του Μεγ. Σαββάτου που η μορφή του Κυρίου θα γυρίσει και πάλι στις ταραγμένες ψυχές όλων μας, για να δείξει ότι πάντα είναι εδώ, δίπλα μας, αρωγός σε κάθε ξεκίνημα και προσπάθεια για μια καλύτερη ψυχική ζωή.
Γιατί η ανάσταση Του είναι η επικράτηση του άπλετου φωτός στο σκοτάδι, με μια συνεχή νικηφόρο πάλη των δυνάμεων του καλού, με τις δυνάμεις του ερέβους και του σκότους. Η επικράτηση της αγάπης στο μίσος. Η επικράτηση της αλήθειας στο ψέμα. Η επικράτηση της μετάνοιας στο έγκλημα. Η επικράτηση της ειρήνης στον πόλεμο. Η επικράτηση της ίασης σε κάθε αρρώστια. Η επικράτηση των ανθρώπινων αξιών, της αγάπης και της ελεημοσύνης των πολλών, στον εκμαυλισμό, την καταπίεση και τον αχαλιναγώγητο πλουτισμό των ολίγων. Η επικράτηση της αποκατάστασης του περιβάλλοντος, στην εγκληματική ανθρώπινη μόλυνση του.
Με αναταγμένη λοιπόν και την δική μας ψυχή, ας συνεχίσουμε την καθημερινή μας δημιουργική προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά του εαυτού μας για το καλό του εαυτού μας, μα κυριότερα για την ευτυχία όλων των συνανθρώπων μας.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.