Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σύγχρονοι… Νέρωνες

sugxronoi-nerones
Μα είναι δυνατόν; Να πέσει η κυβέρνηση για μερικές χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους; Ειδικά όταν ήταν 10 φορές μικρότερη η καταστροφή από αυτήν του 2009;
Μα είναι δυνατόν; Να πάμε σε εκλογές γιατί ο πρωθυπουργός και οι βασικοί υπουργοί… λιάζονταν κατά τα συνηθισμένα;
Είναι δυνατόν να περιμένουμε πολιτικές εξελίξεις γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ως νέος… Νέρωνας πήρε το ελικόπτερο για να επιθεωρήσει το… έργο του και το ’κανε αυτό όταν είχαν σβήσει οι φωτιές και ο Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεφτεί το κέντρο επιχειρήσεων;
Όχι, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από αυτό που μας αξίζει. Εδώ η κυβέρνηση αυτή έχει υπογράψει δύο μνημόνια και πάει ολοταχώς για τρίτο. Εδώ ΣΥΡΙΖΑ και ψεκασμένοι δεν έχουν αφήσει όρθιο ούτε ιερό ούτε όσιο. Έχουν εκθεμελιώσει την ελληνική παιδεία, την ορθοδοξία, έχουν μετατρέψει την υγεία σε προσωπικό μαγαζάκι του Πολάκη.
Θα κολλήσουν όλοι αυτοί σε 15 χιλιάδες «μαύρα» στρέμματα γης; Εδώ είχαν καεί 2,5 εκατ. στρέμματα και ο λαός έδωσε νέα εντολή στον Καραμανλή, θα κολλήσει ο Αλέξης σε μια ήσσονος σημασίας καταστροφή;

Και σιγά μην στεναχωρηθούν όλοι αυτοί για τις εκκλήσεις των πυροσβεστών την ώρα της μάχης: «Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε μάσκες, πεθαίνουμε». Το πολύ – πολύ να τους τραβήξουν μια μονιμοποίηση και να βγουν και από πάνω.
Θα δώσουν και αποζημιώσεις επιδόματα και άλλες διευκολύνσεις στους πληγέντες (20 σπίτια όλα κι όλα, στο δάσος τι επιδόματα θα δώσουν;) και όλα μια χαρά.
Του χρόνου θα έχουμε ξανά τα ίδια. Εκεί γύρω στον Μάιο θα κάνουν συσκέψεις που ανευθυνο-υπεύθυνοι υπουργοί θα μιλήσουν για τη σημασία της… πρόληψης και μετά θα πάνε για φραπέ στην πλατεία. Και το επόμενο καλοκαίρι θα ξανακαεί ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη χώρα αυτή. Και δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις, όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες για ό,τι έχει συμβεί στην πατρίδα μας.
Όμως, δεν θα πρέπει να περιμένουμε ούτε παραιτήσεις, ούτε να έχουν πάρει το μάθημά τους. Μια… καμένη κυβέρνηση είναι, πολύ πριν καεί η χώρα. Ένας καμένος πρωθυπουργός, ένας μέτριος, λαϊκιστής πολιτικός είναι που μόνη του έγνοια είναι πώς θα απευθυνθεί στο κοινό που ακόμη τρώει σανό.
Ένας κομπλεξικός 40άρης είναι ο οποίος δεν έχει αίσθηση της ευθύνης, της θέσης στην οποία βρίσκεται. Αν είχε μια στοιχειώδη σοβαρότητα δεν θα είχε και την εικόνα των τελευταίων ημερών. Αν είχε μια στοιχειώδη εξυπνάδα θα ανακοίνωνε το… κλείσιμο της ΕΡΤ και την πρόσληψη 3.000 πυροσβεστών στη θέση τους. Θα έδιωχνε τον Καρανίκα και τον κάθε ανίκανο σύμβουλο που παίρνει όσα παίρνουν 2 και 3 πυροσβέστες μαζί.
Όχι, όμως, δεν πρέπει να τα βάζουμε με αυτό το παιδί που είδε φως και μπήκε. Πρέπει να τα βάλουμε με όλους εκείνους που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα είναι κανονικότητα να είναι ο Τσίπρας πρωθυπουργός.
Είναι κανονικότητα να είναι ο Πολάκης υπουργός και διασκεδαστής στοfacebook. Είναι κανονικότητα να παραμένει στη θέση του ο Τόσκας, ο Σκουρλέτης, ο Τζανακόπουλος.
Είναι κανονικότητα να πηγαίνει ο πρωθυπουργός με το ατσαλάκωτο λευκό πουκαμισάκι του και να αγκαλιάζει τους μπαρουτοκαπνισμένους και απελπισμένους πυροσβέστες όταν τους έχει εγκαταλείψει.
Είναι κανονικότητα να πλασάρεται ως «νέα αρχή» από την αριστερά ένας ανασχηματισμός ο οποίος δεν θα κάνει τίποτε περισσότερο από το να ανακυκλώνει αριστερές, κομπλεξικές ιδέες.
Δυστυχώς έχουμε αποδεχθεί ότι όλα αυτά είναι κανονικά. Γι’ αυτό και δεν μας κάνει εντύπωση ότι δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσουν οι σύγχρονοι… Νέρωνες, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.