Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Πηγή :ert.gr 

Στη Λάρυμνα βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε εκδήλωση των ΚΟ Λάρυμνας – Μαρτίνου, για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΛΑΡΚΟ ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι: «Καταρχήν εδώ που βρισκόμαστε, από τη Λάρυμνα, θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ, για μια ακόμη φορά, στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους σε μια περίοδο όπου το νικέλιο έχει εκτιναχθεί στα ύψη και την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι βιώνουν μείωση μισθών, ανατροπές εργασιακών σχέσεων, περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, ανατροπές πάρα πολλών ειδών εξαιτίας των αντιλαϊκών νόμων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Μια περίοδο που είναι ώριμο αίτημα και η οργάνωση της πάλης για κοινωνικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, για να γίνει πραγματικά μια βιομηχανία που θα υπηρετεί το εργατικό λαϊκό συμφέρον, τους ίδιους τους εργαζόμενους, με μισθούς, με δικαιώματα, με όλα αυτά που αξίζει να έχουν οι εργαζόμενοι που έχουν παλέψει δεκαετίες τώρα και συνεχίζουν αυτό τον αγώνα με σταθερότητα και συνέπεια οργανωμένοι μέσα από τα ταξικά συνδικάτα τους».

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός λαός βιώνει μια απαράδεκτη πολιτική, αντιλαϊκή, εξαιτίας των πολιτικών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της ΕΕ. Στις 9 του Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι όλης της χώρας δίνουν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη – που υπόσχονται και θα ξαναϋποσχεθούν λαγούς με πετραχήλια πριν τη ΔΕΘ – στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα είμαστε παρόντες.
Όλοι πρέπει να δώσουμε το αγωνιστικό μας «παρών» διεκδικώντας αυξήσεις μισθών, αυξήσεις σε κοινωνικές παροχές, αυξήσεις συντάξεων, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και βεβαίως κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων. Αυτή η πάλη θα πρέπει να αγκαλιάσει το σύνολο του ελληνικού λαού, εργάτες, υπαλλήλους, μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, σπουδαστές και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.