Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Διχόνοια στη Γερμανία: Πρωτοφανής επίθεση του γερμανικού ΥΠΕΞ κατά Β.Σόιμπλε για Ελλάδα

gabriel 2ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ «ΑΝΟΗΣΙΕΣ» ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ESM – ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ Ζ.ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΣΟΙΜΠΛΕ
Με διπλωματικό, αλλά σαφή τρόπο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ επιβεβαίωσε πως εξακολουθεί να υφίσταται διάσταση απόψεων ανάμεσα στον κ. Γκάμπριελ και τον κ. Σόιμπλε, όπως μεταδίδει η DW.
Ο Σέφερ ανέφερε ότι γνωρίζει τόσο τις αποφάσεις του Eurogroup όσο και εκείνες της γερμανικής Βουλής που αφορούν το ελληνικό χρέος. Στόχος της πρόσφατης παρέμβασής του, «που μάλλον συμμερίζεται όλη η κυβέρνηση», είναι να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να «ορθοποδήσει», η δυνατότητα να επιστρέψει τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα στις χρηματαγορές, η δυνατότητα ώστε «αυτό το απίστευτα σκληρό πρόγραμμα» να αναδείξει μια προοπτική για τον ελληνικό λαό.

Ο Μάρτιν Σέφερ άσκησε κριτική στα διάφορα σενάρια οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα 40 χρόνια από τους θεσμούς και το ΔΝΤ, καθώς και στους υπολογισμούς για πιθανά πρωτογενή πλεονάσματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε πρόκειται για «οικονομική επιστήμη βουντού».
Το ζητούμενο τώρα είναι μια απόφαση που θα συνάδει μεν με τις αποφάσεις του Eurogroup και της γερμανικής Βουλής, ταυτόχρονα, όμως, θα ανοίγει προοπτικές για τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.