Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Φάρατζ: «Μπορεί να έχετε συντρίψει την Ελλάδα, δεν θα το κάνετε όμως σε εμάς!»-Ξεκίνησε η νέα μάχη της Δουνκέρκης με την Γερμανία

nfaratz-mporei-exete-sintripsei-ellada-kanete-omos-emas-ksekinise-maxi-dounkerkis-germania-vinteo
Απίστευτα και συγχρόνως άκρως εξοργιστικά πράγματα λαμβάνουν χώρα στις «διαπραγματεύσεις» της ΕΕ και της Βρετανίας  για το BREXIT,  που  στην ουσία μετατράπηκε σε «οικονομικό πόλεμο»  Βρετανών  και Γερμανών….με πολλές επικίνδυνες προεκτάσεις.
Farage-Juncker-805741
Ο «γνωστός» για τις απόψεις του Ν.Φαράτζ δήλωσε εμπλέκοντας και την Ελλάδα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να έχει συντρίψει την  Ελλάδα, αλλά οι Βρυξέλλες δεν θα καταστρέψουν ποτέ την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου»,  προειδοποιώντας ο ίδιος για το «χοντρό» παιχνίδι που παίζεται από το Βερολίνο που «απελευθερωμένο» μετά την νίκη Μακρόν στην Γαλλία βλέπει μπροστά του « πεδίο δόξης λαμπρό» για νέους εκβιασμούς  .
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης για το Brexit στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , ο πρώην ηγέτης του κόμματος Ukip επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συνεχείς απειλές κατά της Βρετανίας.
Ο κ. Φάρατζ  δήλωσε: «Μπορούμε να περάσουμε δύο χρόνια με αυτή τη φάρσα, υπάρχει ένας μεγάλος πολύ  μεγάλος κόσμος εκεί έξω και αρχίζω να πιστεύω ότι ίσως ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης έχει δίκιο όταν λέει ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ είναι μια τεχνοκρατία που προσκολλάται απεγνωσμένα στη δική της εξωφρενική και παράνομη εξουσία. Μπορεί να έχετε συντρίψει την ελληνική δημοκρατία πριν από δύο χρόνια, αλλά δεν θα το κάνετε σε εμάς αυτό ποτέ».
Ο ίδιος περιέλαβε  επίσης στο στόχαστρο του και τον Ζαν Γ. Γιούνκερ και τις  πληροφορίες που διέρρευσαν στον  ιδιωτικό τύπο από το δείπνο του με την Τερέζα Μέι στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Φάρατζ είπε : «Φανταστείτε ότι καλείτε έναν πολύ σημαντικό επισκέπτη για δείπνο και κάνατε όλες τις προετοιμασίες και υπήρξαν κάποιες πολύ σημαντικές εμπιστευτικές συνομιλίες και  νομίζατε ότι όλα είχαν πάει καλά.
Και μέσα σε λίγες ώρες ο πελάτης σας, έχει αναγγείλει στον έξω κόσμο ότι εσείς  παραπλανηθήκατε. Ότι ζούσατε σε διαφορετικό γαλαξία και στη συνέχεια όλα τα περιεχόμενα της συνομιλίας εμφανίστηκαν  σε μια αντιπολιτευτική εφημερίδα».
merkel-may-938070
Μαινόμενος ο Φάρατζ κατά του Γιούνκερ  για τον ισχυρισμό ότι η αγγλική γλώσσα είναι απαρχαιωμένη πλέον στην ευρωπαϊκή ήπειρο, συνέχισε: «Να  προσθέσετε στην προσβολή ότι  το φαγητό δεν ήταν πραγματικά καλό , ενώ υποβαθμίσατε  και την εθνική γλώσσα αυτουνού που σας έκανε το τραπέζι».
«Με ποιον τρόπο η αγγλική γλώσσα είναι ξεπερασμένη την στιγμή που το  περασμένο Σάββατο στον γνωστό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, είδαμε το 90 τοις εκατό των τραγουδιών στα αγγλικά;
«Τώρα, εάν ήσασταν ο οικοδεσπότης και είχατε συμπεριφερθεί έτσι σε  κάποιον που θεωρήσατε ότι ήταν σημαντικός και κάποιος που νομίζατε ότι θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε, νομίζετε ότι θα ζητούσατε από τον εαυτό σας να ξανασχολειθεί  ξανά μαζί ως λογικό άτομο ; Είστε αγενής κ.Γιούνκερ .», κατέληξε ο ίδιος.
Ο Φάρατζ  συνέχισε: «Τώρα δεν γνωρίζω  κ. Juncker, αν αυτό συμβαίνει στο Λουξεμβούργο, αλλά αμφιβάλλω, γιατί σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πολιτισμένου κόσμου ειλικρινά αυτή η συμπεριφορά  θεωρείται ακραία  αγενής και  πράξη ενός φονιά».
Το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές χειροτερεύει συνεχώς και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Την ίδια στιγμή η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα  Μέι έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θα επιβάλει αυστηρότερα μέτρα μετανάστευσης μετά την επίσημη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ το 2019.
Αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ την προειδοποίησε ενάντια στην κίνηση, λέγοντας ότι η Βρετανία θα πληρώσει το  «τίμημα «, παίρνοντας τον έλεγχο των συνόρων της.
Η Γερμανίδα ηγέτης είπε με σαφή προειδοποίηση στους Βρετανούς: «Εάν η βρετανική κυβέρνηση διακόψει  την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, προσφύγων, μεταναστών,  αυτό θα έχει…. το τίμημά της. Αυτό δεν θα λειτουργήσει, θα πρέπει να σκεφτούμε το εμπόδιο που θα βάλουμε  από την ευρωπαϊκή πλευρά για να αντισταθμίσουμε αυτό».
Dunkirk
Πρόκειται σύμφωνα με ειδικούς γεωπολιτικούς, οικονομικούς και αμυντικούς αναλυτές για τον αναμενόμενο «πόλεμο» Βρετανών και Γερμανών μετά την απόφαση της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.
Οι Γερμανοί  ζητούν  υπέρογκα λύτρα που ανέρχονται σε 70 δις ευρώ από τους Βρετανούς με σκοπό να καταστρέψουν την οικονομία της χώρας και να την κάνουν υποχείριο τους .
Οι Βρετανοί όμως διαθέτουν μια «εθνικιστική» ελίτ με επικεφαλής την Βασίλισσα και δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια.



Ειρωνεία ή όχι αλλά σε ένα μήνα βγαίνει στους κινηματογράφους η τηλεοπτική μεταφορά της απόσυρσης  των Βρετανών από την Γαλλία το 1940 με την περίφημη μάχη της  Δουνκέρκης , όταν περίπου πάνω από 300.000 Βρετανοί και Γάλλοι στρατιώτες διέφυγαν από την «μέγγενη» των Γερμανών….….για να τους πολεμήσουν και να τους νικήσουν μερικά χρόνια αργότερα.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται πάντα και όσοι το ξεχνούν είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.