Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βαρύς «λογαριασμός» 6,5 δισ. ευρώ για εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους

suntaxeis-meioseis-oktovrios
Βαρύς ο «λογαριασμός» για εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους καθώς καλούνται να πληρώσουν σωρευτικά, από το 2015 και την ψήφιση του 3ου μνημονίου έως το 2021,  6,5 δισ. ευρώ!
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΩΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΕΩΣ ΤΟ 2021
Όπως αναφέρει, μάλιστα, σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, σωρευτικά, οι «παλαιές» επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τις αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με αντικίνητρα στην πρόωρη συνταξιοδότηση, τις μειώσεις των παλαιών και νέων συντάξεων καθώς και τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και τις αυξήσεις εισφορών σε κύριες (υγείας) και επικουρικές (ασφάλισης και υγείας) συντάξεις, σωρευτικά, έως το 2021, εκτιμώνται σε 3,7 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για ποσά που έρχονται να προστεθούν στις νέες παρεμβάσεις, ανεβάζοντας τη σωρευτική «δημοσιονομική εξοικονόμηση» σε 6,5 δισ. ευρώ.

Μόνο από το νέο πακέτο εκτιμάται ότι επιβαρύνονται τουλάχιστον 2,75 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι, που είτε θα δουν τις εισφορές τους να αυξάνονται από το 2018, είτε τις συντάξεις τους να μειώνονται από το 2019.
Αναλυτικά, από τις παλαιές και νέες μειώσεις συντάξεων, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν οι μειώσεις των προσωπικών διαφορών στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, εντός του 2019, συνολικής εξοικονόμησης 2,49 δισ. ευρώ. Σωρευτικά, το 2021 οι περικοπές ανέρχονται σε 2,866 δισ. ευρώ.
Στην αμέσως επόμενη θέση έρχεται η περικοπή των συντάξεων χηρείας και των οικογενειακών επιδομάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως προβλέπεται στον νόμο Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016, καθώς η σωρευτική εξοικονόμηση έως το 2021 εκτιμάται σε 1,056 δισ. ευρώ.
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Ηδη, η δαπάνη για το επίδομα που θα μειώνεται έως το 2019, ώστε να καταργηθεί το 2020 εξοικονομώντας 910 εκατ. ευρώ, έχει μειωθεί κατά 590 εκατ. ευρώ.
Στη μακρά λίστα των περικοπών περιλαμβάνονται οι μειώσεις όλων των νέων συντάξεων, καθώς άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού, ώστε πλέον οι συντάξεις να είναι άθροισμα της βασικής και της ανταποδοτικής, όπως επίσης και η επιβολή νέου ανώτατου πλαφόν, το «πάγωμα» των συντάξεων και οι μειώσεις των μερισμάτων και των εφάπαξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.