Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Θα αποκλείονται από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν το κινητό τους!


ΣΥΣΤΗΜΑ «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ
1280x720Τέρμα τα κινητά για όσους μπαίνουν στην «μαύρη λίστα» στον «τηλεφωνικό Τειρεσία» σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Πιο συγκεκριμένα η Αρχή εξέδωσε ομόφωνα την  άδεια  σε εταιρεία για την δημιουργία «μαύρης λίστας»  δεδομένων αφερέγγυων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας (τύπου ΤΕΙΡΕΣΙΑ).
Ειδικότερα, σκοπός της επεξεργασίας του Συστήματος Ανταλλαγής Πληροφόρησης, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 28/2017 απόφαση της Αρχής,  είναι η εκτίμηση του πιστωτικού κινδύνου που συνεπάγεται η σύναψη σύμβασης με συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, με στόχο την εξυγίανση συναλλαγών – αποφυγή περαιτέρω ζημίας.
Ο σκοπός αυτός είναι «σαφής, θεμιτός και νόμιμος», επαναλαμβάνει η Αρχή όπως έχει ήδη κριθεί και  με παλαιότερη τη γνωμοδότησή της  (1/2015).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Αρχής το Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφόρησης, θα μπορεί να αποφασίσει εάν είναι σκόπιμο να προβεί σε συμπληρωματικά μέτρα με σκοπό την μείωση του πιστωτικού κινδύνου των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και για την προστασία του συνδρομητή.
Για  παράδειγμα   να ζητήσει εγγύηση   και  να καθοδηγήσει κατάλληλα τον υποψήφιο συνδρομητή σε ένα οικονομικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις οικονομικές του δυνατότητες.       
Πάντως, σε καμία περίπτωση, υπογραμμίζει η Αρχή, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφόρησης προκειμένου να αποκλειστεί εντελώς ο καταναλωτής από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, που είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για την καθημερινή του ζωή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αρχή.
Τα δεδομένα που θα τηρούνται από την εταιρεία  είναι  ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ ή ΑΔΤ για ημεδαπό συνδρομητή, ΑΦΜ ή αριθμός διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου και χώρα έκδοσης για αλλοδαπό συνδρομητή  και θα κατατάσσεται σε κατηγορία οικονομικής συμπεριφοράς.
Δηλαδή «α» ή «β».
Ειδικότερα οι δύο αυτές κατηγορίες θα αναλύονται ως εξής:
(α) Δεδομένα ενεργών συνδρομητών που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ίση ή μεγαλύτερη των 200 ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για χρονικό διάστημα άνω των 90  ημερών και
(β) Δεδομένα συνδρομητών που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμη οφειλή και έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο λόγω της οφειλής αυτής ή έχουν μεταφερθεί σε άλλο δίκτυο μέσω διαδικασίας φορητότητας αριθμού, με μονομερή καταγγελία της σύμβασης χωρίς να πληρώσουν κανένα λογαριασμό παρά τις νόμιμες οχλήσεις και υπενθυμίσεις ή αρνήθηκαν να προβούν σε διακανονισμό εξόφλησης της οφειλής τους.
Τέλος, η εταιρεία με ευθύνη της  οφείλει να εγκαταστήσει και να εφαρμόσει   σύστημα μέτρων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.