Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πόσο κοστίζει να παντρευτείς, να βαφτιστείς και να πεθάνεις στην Ελλάδα του 2017

cost-1-700x462
Πως έχει καταντήσει η ζωή μας την σήμερον ημέρα φίλε αναγνώστη. Το χρήμα κινεί τα πάντα, χάθηκαν πια οι αξίες, ακόμα και η πιο παραμικρή σου ενέργεια απαιτεί να ξοδέψεις λεφτά.
Ναι, εντάξει: το ξέρουμε ότι πάντα έτσι ήταν τα πράγματα φίλε αναγνώστη και δεν έγιναν έτσι «την σήμερον ημέρα» αλλά μια γραφική εισαγωγή πάντα πουλάει και διευκολύνει την συνέχεια. Διότι ας πούμε εσύ μπορεί να κάθεσαι με την καλή σου (ή τον καλό σου, σε αυτά δεν χωράνε οπαδικά) και να σκέφτεστε να παντρευτείτε ας πούμε σαν να σκέφτεστε να πάτε μια βόλτα στο πάρκο.
Αμ δε! Κοστίζει ο γάμος, δεν είναι παίξε γέλασε, πρέπει να σκάσεις φράγκα μπόλικα (και έτσι όπως μας έχουν κάνει αυτοί οι αλήτες οι πολιτικοί που να τα βρεις;).

Και άντε, τα βρήκες και παντρεύτηκες. Αν κάνεις και ένα παιδάκι ξανασκέψου το πριν το βαφτίσεις. Οι βαφτίσεις άλλωστε είναι ξεπερασμένες με τα χρόνια και συν τοις άλλοις οι παλιές εκτιμήσεις πως αν δεν βαφτιστεί ένα παιδί μάλλον θα πάει στην κόλαση φαίνεται πως δεν ίσχυουν τελικά.
Μην σας πάρουμε και στο λαιμό μας όμως. Να ξέρετε πάντως πως μια βάφτιση ένα καλό εισοδηματάκι το θέλει επίσης.
Να μην αναφέρουμε πόσο επιβαρυντικό οικονομικά είναι ακόμα και το να πεθάνεις γιατί είναι και μακάβριο. Ψέμματα: θα το αναφέρουμε…
Ας τα πάρουμε ένα-ένα, δώσε βάση:
Γάμος:
cost-2-850x480
Οι γάμοι έχουν μπομπονιέρες και οι μπομπονιέρες κοστίζουν. Η τιμή τους ξεκινά από 1 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 5 ευρώ η μία. Το προσκλητήριο έχει επίσης το κόστος του: κυμαίνεται μεταξύ 0,80 ευρώ και 1,20 ευρώ ανά τεμάχιο.
Τώρα αν νοικιάσεις κοστούμι ή νυφικό θα σου έρθει περίπου από 1.300 ευρώ έως 2.500 ευρώ. Το νοίκιασμα, ε! Γιατί αν δεν θες να είσαι φτηνιάρης και θελήσεις να το αγοράσεις υπολόγισε ανάμεσα σε 6.000 και 8.000 ευρώ!
Αν προσλάβεις επαγγελματία φωτογράφο θα σου κοστίσει 800 με 1.000 ευρώ ενώ αν θες να φτιάξεις και βίντεο φτάνουμε τις 3.000 ευρώ! Τέλος, το φαγητό μετά τον γάμο θα σου έρθει περίπου 17 ευρώ έως 25 ευρώ το άτομο!
Κάνε εσύ τους υπολογισμούς, εμένα με έπιασε να ναυτία.
Βάφτιση:
cost-3
Παντρεύτηκες λοιπόν, ξεχρέωσες το κόστος της «πιο ευτυχισμένης μέρας της ζωής σου» (μπλιαχ), έκανες και παιδάκι. Θες να το βαφτίσεις, ε; Δεν σου περνάει από το μυαλό να μην; Ωραία, ξεκίνα νέες οικονομίες.
Τα προσκλητήρια για την βάφτιση λοιπόν κοστίζουν από 1 ευρώ και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 5 ευρώ το κομμάτι ενώ αν θελήσετε να διακοσμήσετε σε εορταστικό μουντ την κολυμπήθρα θα πρέπει να πλερώσετε γύρω στα 100 με 150 ευρώ.
Τα γλυκά θα σας έρθουν περίπου 1 ευρώ το κομμάτι ενώ υπάρχει και η λαμπάδα και ο βαφτιστικός σταυρός! Εδώ τα πράγματα γίνονται σοβαρά: 100 ευρώ η λαμπάδα και περίπου 400 ευρώ ο σταυρός!
Δεν περιγράφω άλλο…
Κηδεία:
cost-4-700x463
Στην Ελλάδα δεν είναι ακριβό μόνο το να παντρευτείς ή το να βαφτίσεις το παιδί σου αλλά ακόμα και το να πεθάνεις.
Και εδώ ταιριάζει η γραφική έκκληση στα παλιά τα χρόνια: Αααχ πως μας κατάντησαν έτσι τα λαμόγια οι πολιτικοί, ούτε να πεθάνουμε δεν μπορούμε!
Το ποσό που πρέπει να πληρώσει κανείς συνολικά σε ένα δημοτικό νεκροταφείο και σε ένα γραφείο κηδειών, για να εξασφαλίσει ότι θα θάψει σε έναν τάφο έναν νεκρό, ξεκινάει περίπου από τα 2.000 ευρώ! Προσέξτε: ξεκινάει! Γιατί ενδέχεται να φτάνει και στα 3.000 ευρώ αν πληρώσεις και κάτι εξτραδάκια που παίζουν στα νεκροταφεία.
Τώρα υπάρχουν και οι εναλλακτικοί τρόποι ταφής όπως η αποτέφρωση αλλά καλύτερα μην το δοκιμάσεις. Στην Ελλάδα της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Ορθοδοξίας παίζει και να σε κάψουν πριν πεθάνεις αν πεις κάτι τέτοιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.