Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πως διασώζεται η πρώτη κατοικία

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία οριστικοποίησης και επικύρωσης του νέου πλαισίου ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2015, θέτοντας σταθερούς και προκαθορισμένους κανόνες τακτοποίησης των χορηγήσεων που βρίσκονται ή κινδυνεύουν να βρεθούν σε καθυστέρηση.

Όπως έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση, μετά τη μεταβατική εφετινή χρονιά, θα εφαρμοστεί ένα νέο μοντέλο, που θα προσομοιάζει...
με το ιρλανδικό: Οι δανειολήπτες που είναι συνεργάσιμοι θα μπορούν να ρυθμίζουν το δάνειό τους με τέτοιον τρόπο που να διασφαλίζεται η κύρια κατοικία τους και το εισόδημά τους να επαρκεί για τις βασικές δαπάνες διαβίωσης της οικογένειάς τους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», τη διαμόρφωση των εργαλείων αναχρηματοδότησης έχει αναλάβει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Μέχρι σήμερα, έχει καταλήξει στον ορισμό του συνεργάσιμου δανειολήπτη, ενώ μέσα στον επόμενη μήνα αναμένεται να καθοριστούν και τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης, που αποτελούν και την κρισιμότερη παράμετρο του εγχειρήματος.

Ειδικότερα, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νοικοκυριού, θα καθορίζεται το ύψος του εισοδήματος που είναι απαραίτητο για τις κύριες ανάγκες του. Το υπερβάλλον ποσό θα κρατείται από την τράπεζα για την εξυπηρέτηση του χρέους. Με τον τρόπο αυτόν, θα διασώζεται η πρώτη κατοικία του οφειλέτη.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:
Από enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.