Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Νέα μέτρα, νέα μέτωπα

Πολλαπλασιάζονται οι επαγγελματικοί κλάδοι που πλήττονται από τα νέα μέτρα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα το οποίο προωθεί η κυβέρνηση. Εκτός από την αγελαδοτροφία, σοβαρές θα είναι οι συνέπειες, εφόσον ψηφιστούν και εφαρμοστούν τα μέτρα και για τους φαρμακοποιούς και τους ιδιοκτήτες ταξί και φορτηγών.

Ενόψει της ψήφισης στο τέλος της εβδομάδας, εντείνονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα...
στο Μέγαρο Μαξίμου και βουλευτές της Ν.Δ, προκειμένου να αποφευχθεί ανταρσία στη Βουλή, ενώ για τον πόλεμο του γάλακτος συγκαλούνται εκτάκτως και τα κομματικά όργανα στο ΠΑΣΟΚ.

Από το πρωθυπουργικό επιτελείο εκφράζεται η βεβαιότητα ότι δεν θα απειληθεί στη Βουλή η κυβερνητική σταθερότητα. Ωστόσο, οι διαφωνούντες δηλώνουν αμετακίνητοι και ζητούν επανεξέταση της ρύθμισης για το γάλα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος επιμένει στην απειλή αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα εάν η διάταξη που θα κληθεί να εγκρίνει η Βουλή παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους φρέσκου γάλακτος στις έντεκα ημέρες.

Η εναλλακτική για την αγελαδοτροφία
Ο Μ. Χαρακόπουλος ανέλαβε μάλιστα να προωθήσει στην κυβέρνηση εναλλακτική πρόταση των φορέων της αγελαδοτροφίας, οι οποίοι αποδέχονται ρύθμιση για φρέσκο γάλα επτά ημερών, με παράλληλη διατήρηση της διάρκειας των πέντε ημερών για το φρέσκο γάλα της εγχώριας παραγωγής.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής, δήλωσε ότι είτε θα ψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα φάρμακα και το γάλα, αν τον ικανοποιούν, είτε θα παραιτηθεί, αν θεωρεί ότι δεν καλύπτεται.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του, σημείωσε ότι προσδοκούσε η κυβέρνηση για να ισοσκελίσει και τυχόν διαρροές από την πλευρά της πλειοψηφίας.

«Έτσι όπως είναι οι ρυθμίσεις -με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες- για το γάλα και τα φάρμακα, δεν τις ψηφίζω» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Κράτησε, ωστόσο, επιφυλάξεις για να δει τις τελικές διατυπώσεις, στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου.

Συντονιστικό στο ΠΑΣΟΚ

Εντωμεταξύ, σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι συγκαλείται το Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταγραφούν οι ενστάσεις των βουλευτών.

Δημοσίως, έχουν διατυπώσει διαφωνία ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Θάνος Μωραΐτης και ο Μιχάλης Κασσής, ο οποίος διαμηνύει ότι δεν τον απασχολεί το ενδεχόμενο διαγραφής του.

Από ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.