Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αντιπαράθεση Αναστασιάδη-Τριανταφυλλόπουλου. Μια πολεμική με ..προοπτική

Του Γ.Γ.

Στην πιάτσα της εκδοτικο-δημοσιογραφίας δεν ενδημούν μαλάκες αλλά γατόνια περιωπής, αδίστακτοι τύποι που είναι βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στην διαφθορά και στις αρπαχτές κάθε είδους.
   
Ατομα που επιδίδονται στον τηλεοπτικό κανιβαλισμό, συκοφαντούν και εξευτελίζουν ανθρώπους, χρησιμοποιούν το τηλεοπτικό μαρκούτσι ή την πένα τους, αδίστακτα, αρκεί να εκτελούν είτε εντολές, είτε προσωπικά τους συμφέροντα. Αυτό σαν γενική διαπίστωση.
  
Ερχόμαστε τώρα στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σήμερα μεταξύ Αναστασιάδη-Τριανταφυλλόπουλου με επίκεντρο την δολοφονία Γκιόλια και το σημερινό δημοσίευμα...
του «Πρώτου Θέματος».
  
Η εφημερίδα του Αναστασιάδη, επικαλείται την κατάθεση που έχει δώσει στην «Αντιτρομοκρατική» η σύζυγος του  Σ. Γκιόλια, Αδαμαντία, σύμφωνα με την οποία μακαρίτης σύντροφος της «Μας έλεγε ότι θα τον σκοτώσει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και θα φανεί ότι είναι η Σέχτα». Παρόμοια κατάθεση έχει πριν 3,5 χρόνια στον τότε διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Αλκιβιάδη Τζοϊτη και ο αδελφός του Σωκράτη Γκιόλια, Περικλής ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με το Σωκράτη είχαμε πάρα πολύ καλές σχέσεις λόγω και της ηλικίας. Από μικροί ήμαστε κάτι σαν δίδυμοι. Μετά την παραίτησή από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ο Σωκράτης μου εκμυστηρευόταν τον φόβο ότι ο Τριανταφυλλόπουλος θα τον σκοτώσει. Στην ερώτησή μου από που το συμπεραίνει αυτό, μου απαντούσε: "Τον ξέρω καλά πώς σκέφτεται"».

Στην κατάθεση του ο Περικλής Γκιόλιας έδωσε μια προσέγγιση της ιδιοσυγκρασίας του Τριανταφυλλόπουλου: «Από τις αρχές του 2010 και όταν οι χυδαιότατες επιθέσεις και οι απειλές του Τριανταφυλλόπουλου μέσα από τις εκπομπές του και ιδιαίτερα μέσα από την ιστοσελίδα του zougla.gr, ξεπέρασαν κάθε όριο, ο αδελφός μου έλεγε ότι αυτός προσπαθεί να τον μπλέξει με επιχειρηματικά συμφέροντα, να τον παρουσιάσει ως εθνικιστή και θρησκόληπτο για να τον στοχοποιήσει στη Σέχτα ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει τη δολοφονική ενέργεια σε βάρος του»
Εδώ να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με περασμένα δημοσιεύματα ο μακαρίτης Σ. Γκιόλιας,  χρέωνε στον Μ.Τ.  ότι είναι ένας στυγνός εργοδότης, που ξεζουμίζει τους ανασφάλιστους εργαζόμενους του, μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα και ένας εν δυνάμει δολοφόνος, αφού όπως έλεγε ο ίδιος απευθυνόμενος στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο: «Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι να πας στο γραφείο στο «Πρώτο Θέμα» για να σκοτώσεις τον Θέμο».
 
Μετά από την δημοσίευση αυτή του «Π.Θ.» υπήρξε οργισμένη αντίδραση του Τριανταφυλλόπουλου που μέσα από την ιστοσελίδα του χαρακτηρίζει τον Θέμο Αναστασιάδη «Τελεσίδικα αξιοθρήνητο»,  που προσπαθεί να «εμπλέξει τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην υπόθεση της εκτέλεσης του Σωκράτη Γκιόλια από την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». 
Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα του Τριανταφυλλόπουλου στην προσπάθεια του αυτή ο Θέμος Αναστασιάδης «Εντρύφησε στο γνωστό για την αθλιότητά του «πόνημα» που δημοσιεύθηκε από το έντυπο «HOT DOC», ιδιοκτησίας του μυθομανούς Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος, επειδή προφανώς δεν είχε τίποτε καλύτερο να κάνει, πρότεινε ένα οδοιπορικό που άρχιζε από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, περνούσε στην αιματηρή δολοφονία των πέντε μπράβων στην Αγία Νάπα της Κύπρου, αναφερόταν στην εμπλοκή των δύο καταδικασθέντων σε ισόβια για τη δολοφονία αυτή και στις πιθανές σχέσεις τους με τη "Σέχτα Επαναστατών", για να καταλήξει -χωρίς να κατονομάσει- σε κάποιον γνωστό τηλεοπτικό δημοσιογράφο ο οποίος κατά τη γνώμη διαφόρων "εγκύρων πηγών" αγνώστου προελεύσεως (γνωστής όμως καταγωγής) βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία Γκιόλια».
 
Για την πορεία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου έχουν γραφτεί και ακουστεί πάρα πολλά. Από το ότι «όταν ήταν φοιτητής στην Ιταλία κάρφωνε τους συμφοιτητές του στην Χούντα», μέχρι καταγγελίες για «μαύρη εργασία» των εργαζομένων του στην τηλεοπτική εκπομπή και την εμπλοκή του σε σεξουαλικά σκάνδαλα.
  
Για το ποιόν επίσης του Θέμου Αναστασιάδη έχουμε γράψει αρκετές φορές (Δείτε επίσης δυο σχετικά κείμενα του Νίκου Μπογιόπουλου εδώ και εδώ). Ο τύπος  είναι χωμένος μέχρι τον λαιμό στην διαπλοκή και στις λαμογιές.  Ο μεγαλοδημοσιογράφος-εκδότης-τηλεπαρουσιαστής που πέρασε απ’ όλα τα δημοσιογραφικά μετερίζια και υπηρέτησε πιστά τους εργοδότες του κάποιοι απ’ τους οποίους ανήκουν στην αφρόκρεμα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας –Αλαφουζέϊκο, Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης- επιστρατεύετε πάντα από το πολιτικοεκδοτικό κατεστημένο να κάνει όποια βρόμικη δουλειά έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα. Αλλά και αυτό του συμπεριφέρεται ανάλογα αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες που του προσφέρει..
 (Θυμάστε την ιστορία με τα 5.500.000 ευρώ που μέσα σε μαύρες σακούλες κατέθεσε ο Θέμος σε λογαριασμό του στη γαλλική τράπεζα BNP PARIBAS, αλλά και την περίπτωση με τις τρεις επιταγές, συνολικής αξίας γύρω στο 1.300.000 ευρώ, που είχε πάρει από την Ελβετία και τα είχε πάνω του σε έλεγχο στα γαλλοελβετικά σύνορα, και πόσο εύκολα «καθάρισε»;).
 
Και εδώ πρέπει να το αναγνωρίσουμε στον Θ.Α. Στην δημοσιογραφική πιάτσα βρέθηκε κάνοντας  καριέρα στην «Ελευθεροτυπία» με μόνο εφόδιο του το «ταλέντο» του να κατασκευάζει εμετικά και ρατσιστικά «ανέκδοτα» για τους ΚΝίτες, τους Ρηγάδες, τις ξανθιές και τους Εβραίους και σήμερα διευθύνει την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία Κυριακάτικη εφημερίδα….
 
Πάντως το σίγουρο είναι ότι μ αυτή την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δυο πρώην φίλων και συναιτέρων και σήμερα θανάσιμων εχθρών, θα βγουν αρκετά πράγματα στην επιφάνεια για τον βρόμικο ρόλο του εκδοτικού-δημοσιογραφικού κατεστημένου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.