Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Με... «χρησμούς» της Κομισιόν η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ


Με... «χρησμούς» της Κομισιόν η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ
Υπό όρους ξεμπλοκάρισμα της αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ σημαίνει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία επιβάλλει στην εταιρεία να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο το ποσότων 136 εκατομμυρίων ευρώ που χαρακτήριζε κρατική επιδότηση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr, με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγκρίνεται στην ουσία το σχέδιο της ξεχωριστής πώλησης περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ (όπως, μέρους των μεταλλείων νικελιούχων μεταλλευμάτων Αγίου Ιωάννη Βοιωτίας, των Ψαχνών και της Καστοριάς) από το νομικό πρόσωπο της ΛΑΡΚΟ.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής εξηγούν ότι η ΛΑΡΚΟ θα πρέπει
πρώτα να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για επιστροφή στο Δημόσιο του ποσού που έχει επιδικαστεί και στη συνέχεια να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι σε δεύτερη φάση και αφού εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις προς την Κομισιόν θα μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση και του νομικού προσώπου της ΛΑΡΚΟ με το εργοστάσιο μεταλλουργίας.
Επειδή όμως το όλο σχέδιο μοιάζει σύνθετο, ενώ τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ χωρίς το εργοστάσιοδεν έχουν αξία -ή το εργοστάσιο χωρίς τα μεταλλεία- είμαστε εν αναμονή εξηγήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.