Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Φωνές του ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ

KKEΗ Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ καλεί τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς «παράγοντες» της περιοχής να πάψουν την υποκριτική έκπληξη και τη δήθεν διαφωνία τους με την απόφαση της Κομισιόν -«των Βρυξελλών» όπως λένε- για τη επιστροφή των 136 εκ ευρώ που έλαβε ως κρατική ενίσχυση η ΛΑΡΚΟ.
   Βρυξέλλες είναι ο ευφημισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ένωσης των ευρωενωσιακών μονοπωλιακών ομίλων ενάντια στους ανταγωνιστές τους και ενάντια στους ίδιους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Όλα όσα συμβαίνουν έχουν την υπογραφή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, του Καρατζαφέρη και άλλων «αστέρων» από την εποχή της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Επαναβεβαιώνουν σήμερα την προσήλωσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που τάσσονται με την «ευρωπαϊκή προοπτική», με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, με την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, την καπιταλιστική «παραγωγική ανασυγκρότηση».  

   Η Ε.Ε. με τη συγκεκριμένη απόφασή της κάνει πιο ελκυστική την πώληση της ΛΑΡΚΟ στους  αστούς μνηστήρες. Φορτώνει στην πλάτη του ελληνικού λαού τα 136 εκ ευρώ για να απαλλάξει το μελλοντικό καπιταλιστή-αγοραστή από αυτή την υποχρέωση.
   Αυτή είναι η συνταγή για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την «ανάκαμψη»: Θυσία του λαού για να τη «βγάλει», με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες, το κεφάλαιο. Άνοδος της κερδοφορίας θεμελιωμένη πάνω στα συντρίμμια της ζωής, των δικαιωμάτων, των κατακτήσεων της εργατικής τάξης και πάνω στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας.   
   Η τελευταία εξέλιξη στη ΛΑΡΚΟ είναι ένα ακόμα βήμα στην πορεία παράδοσής της στο κεφάλαιο. Και έχουν βαρύτατες ευθύνες κόμματα, συνδικαλιστές και «αυτοδιοικητικοί» που συμμετείχαν –καθένας με το ρόλο του- στην προσχεδιασμένη πορεία απαξίωσης και πώλησής της.
   Η Τ.Ε. απευθύνεται στους εργαζόμενους της επιχείρησης, στις οικογένειές τους, στο λαό της Φθιώτιδας:
   Δεν είναι μοιραία και μονόδρομος η πορεία προς την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Υπάρχει λύση και διέξοδος όπως προτείνει το ΚΚΕ, όπως παλεύει το ταξικό κίνημα.
   Λύση μέσα από την κεντρικά σχεδιασμένη Λαϊκή Οικονομία που θα την επιβάλλει μια Λαϊκή Εξουσία. Απαγκιστρωμένη από την Ε.Ε. και τους περιορισμούς της. Απαλλαγμένη μονομερώς από το χρέος. Έχοντας στα χέρια της τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής της χώρας, ώστε να μπορεί να θέτει τον πλούτο που παράγεται στη διάθεση του λαού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.