Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Mark Grant: Εκτός πραγματικότητας η Ευρωζώνη - Ιδού το μεγαλείο της Ενωμένης Ευρώπης - Η Ελλάδα καταρρέει, αλλά οι απαιτήσεις των δανειστών από την Αθήνα δεν σταματούν! Τα χειρότερα δεν αργούν...

Στο... μεγαλείο της "Ενωμένης Ευρώπης" αναφέρεται με εξαιρετικά καυστικό τρόπο, καθώς η κρίση χρέους συνενχίζει να μαστίζει την Ευρωζώνη, ο Mark Grant, γνωστός αναλυτής με 38 χρόνια προϋπηρεσίας στη Wall Street.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην τελευταία ανάλυσή του για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα ο Grant, η Ευρώπη έχει αρχίσει και γίνεται πολύ περίεργη. "Ο κόσμος όλος έχει αρχίσει να γίνεται περίεργος".
Τι εννοεί; "Οι πολιτικοί μιλούν, δεν λένε τίποτα επί της ουσίας, κανείς δεν τους ακούει και μετά όλοι... τους χειροκροτούν!" εξηγεί, επιχειρώντας να περιγράψει την... πολιτική παραφροσύνη που χαρακτηρίζει την Ευρωζώνη.
Κατά τον Grant, η Ευρώπη το τελευταίο διάστημα μοιάζει να κινείται σε μια... ονειρική κατάσταση. Το καλύτερο συστατικό αυτής της ονειρικής κατάστασης, σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, είναι ο... συνήθης ύποπτος, η ΕΚΤ που σαν άλλος απομηχανής θεός έρχεται να παράσχει ρευστότητα, όταν αυτό είναι αναγκαίο. "Στην Ευρώπη... τυπώνουν χρήμα, αλλά το αρνούνται!", σχολιάζει με νόημα.
"Η Ελλάδα καταρρέει μέρα με την ημέρα και η Ευρώπη συνεχίζει να της ζητά...", προσθέτει ο ίδιος.
"Κάποια μέρα, η ΕΚΤ θα... ξυπνήσει και θα πει: Αναλαμβάνω το χρέος όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Μπορεί και αυτό να συμβεί!", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Grant, επιχειρώντας να διακωμωδήσει τα όσα έχουν συμβεί στην Ευρωζώνη, το τελευταίο διάστημα, στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης χρέους.
"Και μέσα σε όλα αυτά η Γερμανία απευθύνει έκκληση για περισσότερη Ευρώπη, για μια ενωμένη Ευρώπη!", εξηγεί στη συνέχεια ο Grant.
Όπως προσθέτει, κανείς δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί πραγματικά τι εστί... Περισσότερη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.