Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι ξεπουλητάδες πρέπει να φύγουν τώρα!


“Οι αποκρατικοποιήσεις πρώτον μειώνουν το χρέος και δεύτερον για κάθε ευρώ που έρχεται για εξαγορά γης, άλλα τρία ευρώ θα επενδυθούν πάνω σ’ αυτή τη γη. Είμαστε πολύ τυχεροί που η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλη ακίνητη περιουσία” 
Αυτά τα όμορφα και σαφέστατα είπε χτες ο Στουρνάρας ως Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή.
Αυτός ο γιάπις των καθεστωτικών οικονομικών πανεπιστημίων δεν έχει ακούσει ποτέ του τους παλιούς Έλληνες νοικοκύρηδες που δίνανε ευχή και κατάρα στα παιδιά τους να μην πουλήσουν τη γη όση ανάγκη και να έχουν, διότι θα δυστυχήσουν. 
Αυτός και oi όμοιοί του πολιτικοί τυχοδιώκτες ετοιμάζονται να “σκοτώσουν” τη χώρα και να εκπορνεύσουν βουνά, πεδιάδες, παραλίες για να λάβουν χρήμα, να τα ρευστοποιήσουν όλα και να μην αφήσουν τίποτε στην “ιδιοκτησία” των επόμενων γενιών Ελλήνων πολιτών, δηλαδή των παιδιών όλων μας.
Ήρθε η ώρα που λένε πλέον τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Δεν τους παίρνει άλλο και μας τα σερβίρουν ωμά. Ξεπουλάμε. 

Μα και με όρους οικονομικίστικους να το δει κανείς το θέμα, όπως ξέρει να το βλέπει ο Στουρνάρας και οι ξεπουλητάδες της κυβέρνησης, όταν έχεις ένα τέτοιο μαγαζί, σαν την Ελλάδα, μαγαζί γωνία και με τόσο καλό κλίμα, θάλασσα, μνημεία, φύση και γη, αυτό που έχεις να κάνεις για να πλουτίσεις, είναι να μην το ξεπουλήσεις αλλά να διαχειριστείς προσεκτικά τα πλεονεκτήματά του προς όφελός σου.
Αυτή η κυβέρνηση επιβάλλεται πλέον να πέσει. Διότι αν παραμείνει λίγο ακόμη, δεν θα έχουμε χώρα, δεν θα έχουμε γη, νερό, άνεμο. Η αριστερά και όσοι πολίτες αυτής της χώρας έχουν συναίσθηση της κατάστασης επιβάλλεται να τους στείλουν στα σπίτια τους για να γίνουν διαχειριστές και ξεπουλητάδες της περιουσίας τους και όχι της δημόσιας.
Η Ελλάδα έχει πρόταση ανάπτυξης. Με αναρίθμητα έργα μικρής κλίμακας που όλα μαζί θα αποτελέσουν ένα μεγάλο αναπτυξιακό μέτωπο. Με προώθηση της μικρής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας στους τομείς της παραγωγής, της μεταποίησης, του τουρισμού. Με σεβασμό στον μοναδικό και αμύθητο πλούτο μας, που δεν είναι άλλος από την ίδια μας την πατρίδα, δηλαδή το φυσικό της περιβάλλον και το πολιτισμικό της κεφάλαιο. Με σεβασμό στον άνθρωπο. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Παραδίδουν τη χώρα σε ξένα χέρια και αφαιρούν δια παντός από τους Έλληνες την προοπτική μελλοντικής ευημερίας.

Γιάννης Μακριδάκης (συγγραφέας)
ellinofreneia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.