Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΣΕΕ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΤΙΣ ΔΕΚΟ


Την αντίθεση της στην εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος, επαναλαμβάνει η ΓΣΕΕ, καλώντας τους βουλευτές να μην ψηφίσουν...
το σχετικό νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή και για το οποίο η ψηφοφορία θα γίνει το πρωί της Τετάρτης.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, «η εμμονή σε αυτή την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική, προωθεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων αρπακτικών που θέλουν να βάλουν στο χέρι τις κερδοφόρες (χρυσοφόρες) επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την περιουσία του δημοσίου, όσο-όσο και όπως-όπως».

Οι επιχειρήσεις αυτές, τονίζει, είναι οι μόνες που λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και άσκησης παρεμβατικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

Η συζήτηση στη Βουλή, για την έγκριση ή όχι της κάθε μιας ιδιωτικοποίησης είναι κορυφαία συνταγματική και ηθική επιταγή για τους 300 βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι έχουν εντολή να διασφαλίζουν τη νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και μακροπρόθεσμο κοινωνικό όφελος», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, η ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικά στελέχη των ΔΕΚΟ, θα πραγματοποιήσουν στις 6 το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή και θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του σώματος και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

Εντω μεταξύ, σε μια σημαντική παρέμβαση για τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μας προχώρησε η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία.

Το γενικό συμβούλιο της ΔΣΣ, το οποίο συνεδριάζει αυτές τις μέρες στην Ιορδανία, εξέδωσε κείμενο συμπαράστασης στους Έλληνες εργαζόμενου,ς χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τις απαιτήσεις της τρόικας και την πολιτική της κυβέρνησης.

Η Διεθνής Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει δικτατορικά τα μέτρα που προσπαθεί η τρόικα να επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία και ζητά άμεσα αλλαγή πολιτικής με την εφαρμογή μέτρων που θα ενισχύουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.