Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΥΡΙΖΑ: «Πράξη προσωπικής ευθύνης για κάθε βουλευτή» η ψηφοφορία για τις ΔΕΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ: «Πράξη προσωπικής ευθύνης για κάθε βουλευτή» η ψηφοφορία για τις ΔΕΚΟ
«Συνειδητή πράξη ανάληψης προσωπικής ευθύνης για κάθε βουλευτή» χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη την ονομαστική ψηφοφορία, αύριο, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις αποκρατικοποιήσεις.
Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω νομοσχέδιο καταγγέλλει τη στάση των εκπροσώπων της τρόικας, σημειώνοντας ότι «προκειμένου να εξασφαλίσουν το απρόσκοπτο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και όλης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, δεν ανέχονται τις πλέον στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θεωρούν, αντίθετα, δικό τους δικαίωμα να υπαγορεύουν οι ίδιοι τις αποφάσεις της Βουλής και την ψήφο των βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης».
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η κ. Βαλαβάνη αναφέρει ότι, μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι η τρόικα απέρριψε την πρόταση που είχαν διατυπώσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για έγκριση κάθε ιδιωτικοποίησης χωριστά από τη Βουλή, «αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ποιος κανονίζει με τι απασχολείται και αποφασίζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο».
«Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, προκειμένου να εξασφαλίσουν το απρόσκοπτο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και όλης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, δεν ανέχονται τις πλέον στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θεωρούν, αντίθετα, δικό τους δικαίωμα να υπαγορεύουν οι ίδιοι τις αποφάσεις της Βουλής και την ψήφο των βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης» σημειώνει η κ. Βαλαβάνη, υπογραμμίζοντας:
«Μάλλον τους διαφεύγει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας 'Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση' και κατά συνέπεια κανένας βουλευτής δεν μπορεί να δέχεται υπαγορεύσεις. Επομένως και η ψήφος στην αυριανή βραδινή ονομαστική ψηφοφορία του ν/σ για την εκποίηση των ΔΕΚΟ και της ακίνητης κρατικής περιουσίας θα είναι μια συνειδητή πράξη ανάληψης προσωπικής ευθύνης για κάθε βουλευτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.