Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δεν απορροφάται το Βιοντήζελ. Οι αγρότες χάνουν 90 εκατομμύρια ευρώ...


Άμεσος είναι ο κίνδυνος να χαθούν περί τα 90.000.000 ευρώ εισόδημα για τους αγρότες τους οποίους τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτεί ο ελληνικός κλάδος βιοκαυσίμων με...
συμβόλαια καλλιέργειας καθώς ακόμα εκκρεμεί η κατανομή που με κοινή υπουργική απόφαση εκδίδει το υπουργείο Περιβάλλοντος με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών.

Η νέα .
..
καθυστέρηση της υπογραφής της κατανομής βιοντήζελ είναι επιζήμια για τους παραγωγούς βιοντήζελ, οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα έπειτα από τη μείωση κατά 20% της απορρόφησης που επέβαλαν τα διυλιστήρια.

Η κατάσταση δυσκολεύει κι’ άλλο καθώς από την 1η Ιουλίου 2011, σύμφωνα με ενημέρωση των διυλιστηρίων το πετρέλαιο κίνησης διατίθεται χωρίς βιοκαύσιμο.

Παρόλα αυτά οι τιμές στην Ελλάδα αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι η τιμή του αργού πετρελαίου παραμένει σταθερή. Από που απορρέει αυτή η αύξηση; Το σίγουρο είναι ότι τα βιοκαύσιμα δεν έχουν σχέση με την αύξηση της τιμής του ντήζελ κίνησης, όπως λανθασμένα έχει ειπωθεί, και έχει αποβεί εις βάρος και των καλλιεργητών και των παραγωγών.

Αν δεν προχωρήσουν τα συναρμόδια υπουργεία σε άμεση έναρξη της κατανομής και λόγω έλλειψης ρευστότητας από τις τράπεζες θεωρείται βέβαιο ότι οι παραγωγοί βιοντίζελ θα δηλώσουν αδυναμία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.