Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΤΩΤΙΚΗ ΤΑΣΗ Η ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Η οικονομία του Καναδά συρρικνώθηκε απρόσμενα το Μάιο καθώς η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά. Το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε κατά 0,3% το Μάιο, ενώ είχε παραμείνει...
αμετάβλητο τον Απρίλιο και είχε αυξηθεί του 0,3% το Μάρτιο. Η μείωση εξέπληξε τους αναλυτές, οι οποίοι είχαν προβλέψει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,2% το Μάιο.
Η ισοτιμία του καναδικού δολαρίου ήταν αισθητά χαμηλότερη την Παρασκευή το πρωί μετά την δημοσιοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά για το ΑΕΠ.
Η μείωση κατά 5,3% των εσόδων στον τομέα της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου θεωρείται πως συνέβαλε καθοριστικά στη συνολική μείωση. Οι πυρκαγιές στη βόρεια Αλμπέρτα και η διακοπή της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων οδήγησαν στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Στην εξόρυξη, χαλκού, νικελίου, μολύβδου και ψευδαργύρου, η παραγωγή μειώθηκε 9,6%.

    Η βιομηχανική και οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκαν επίσης, κατά 0,4% και 0,3%, αντίστοιχα. Το χονδρικό εμπόριο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο, μια αύξηση του 1%, ενώ και οι τρεις συνιστώσες του δημόσιου τομέα (παιδεία, υγεία και δημόσια διοίκηση) κινήθηκαν ανοδικά. Αυτό οφειλόταν εν μέρει στην αύξηση των υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ως αποτέλεσμα της απογραφής του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.