Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γ. Παπακωνσταντίνου: Το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα για κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο


«Κόψιμο» συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανακοίνωσε ο υπουργός
Ξέρουμε ότι το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα για την κατάργηση των θέσεων, όταν συγχωνευτούν, δεν έχουν παρθεί, όμως, αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση ακόμα.», δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας το ποσοστό της ανεργίας, δήλωσε ότι "είναι ήδη υψηλό εξαιτίας της ύφεσης στην οποία είμαστε". Όσον αφορά στο ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι "έχουμε μία πλήρη αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα φέτος. Ξέρετε ότι από του χρόνου έχουμε έναν πολύ αυστηρό κανόνα, μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, κι έχουμε τη μείωση των συμβάσεων που είναι ορισμένου χρόνου. Βεβαίως, θα πάμε σε συγχώνευση - κατάργηση οργανισμών. Ξέρουμε ότι το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα για την κατάργηση των θέσεων, όταν συγχωνευτούν, δεν έχουν παρθεί, όμως, αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση ακόμα".
Πρόσθεσε δε, ότι "έτσι κι αλλιώς, θα υπάρξει μία μείωση του Δημοσίου τα επόμενα χρόνια, από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει για την αλλαγή του τρόπου των προσλήψεων και το γεγονός ότι μειώνουμε αρκετά και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Από εκεί και πέρα, θα δούμε και σε διάφορους οργανισμούς τι θα γίνει με τη συγχώνευση ή την κατάργησή τους. Αλλά δεν ξεκινάμε από αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.