Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σύστημα Υγείας...Ιατρική...


Σύστημα Υγείας που έχει πνιγεί, στο ίδιο το σύστημα που το περιέχει. Ένα σύστημα που συνεχώς εδω και δεκαετίες αιμοραγεί εις βάρος των ασφαλισμένων. Σύστημα Υγείας που συνώνυμο έχει την λέξη διαφθορά. Σύστημα Υγείας που στηρίζεται στον ίδιο βασικό άξονα που στηρίζονται και άλλων χωρών που η Ιατρική από λειτούργημα που θα έπρεπε να είναι έχει καταντήσει κακούργημα. Πράξεις και δημοσιεύσεις κατα καιρούς που λεκιάζουν την νοημοσύνη μας. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τις άλλες χώρες που βρίσκονται στον ίδιο άξονα είναι το ποσοστό διαφθοράς μας σαν κράτος. Διαφθορά που αγγίζει τόσο τα όρια της μαφίας όσο και της 
γελειότητας. Γελειότητας διότι γνωρίζουμε γιατρούς που ενώ δηλώνουν στην εφορία πιό φτωχοί από τον κουλουρά στην οδό Πανεπιστημίου και ζουν σε πολυτελή σπίτια η καλύτερα βίλλες, με ακίνητα και αυτοκίνητα στην κατοχή τους (όχι βεβαια στο όνομα τους) Γιατροί που κάνουν επιλογή τι θα συνταγογραφήσουν έναντι αντιτίμου κάθε φαρμακευτική εταιρείας που λειτουργεί κατά αυτό τον τρόπο.
Γιατροί, που σε χρόνο μηδέν έχουν χτίσει περιουσία. Εταιρείες με κρυφά ταμεία προς τρίτους. Πάντα βέβαια κρυφά αλλά παρόλα αυτά νομότυπα. Γιατροί που βασιζόμενοι κατά πρώτον στην γνώση τους και κατά δεύτερον στην φαρμακευτική αγορά και των σκευασμάτων, ανεβάζουν τις πωλήσεις της κάθε φαρμακευτικής που υποκύπτει στις απαιτήσεις τους. Πόσοι από εσάς που διαβάζεται γνωρίζεται ότι το φάρμακο σαν φάρμακο έχει χάσει την αξία που είχε κάποτε ως μέσο αποκατάστασης της υγείας μας και έχει καταντήσει ένα εμπόριο μάρκας, αντιγραφής και καλύτερης προμήθειας προς πώλησης. Πωλητής δεν είναι πλέον αυτός της εταιρείας αλλά αυτός που τον πωλάει και το πρωοθεί. Ο γιατρός δηλαδή γιατί αυτός αποφασίζει. Ο πραγματικός ιατρικός πωλητής της κάθε φαρμακευτικής δεν είναι τίποτα άλλο από ένας διαμεσολαβητής χρημάτων, προσφορών και άλλων μεταξύ φαρμακευτικής εταιρείας και γιατρών. Έχουμε εμπιστοσύνη στο γιατρό μας σε αυτό που θα μας συνταγογραφήσει για να γίνουμε καλά, δεν έχουμε εμπιστοσύνη κατά πόσο δρα εναντίον του κοινωνικού συνόλου μέσω αυθαιρεσίας του για χάρην κέρδους. Πολλά φάρμακα διαφέρουν μεταξύ τους ακόμα κι αν έχουν την ίδια δραστική ουσία. Η διαφορά είναι περισσότερο στην τιμή αλλά και στην αμοιβή που δίνεται στον γιατρό κάτω από το τραπέζι. Μπλοκάκια συνταγογράφηση τριφυλλα και τετράφυλλα να αποδεικνύουν στο γιατρό, στον πώλήτή και στην εταιρεία πόσα κουτιά έγραψε και ανάλογα να πληρωθεί στην τιμή που έχει συμφωνηθεί. Τώρα εάν το φάρμακο που παίρνει ο ασθενής είναι το πραγματικά κατάλληλο είναι ένα θέμα που λίγοι το γνωρίζουν. Το θέμα είναι κατά πόσο το κράτος και κατά συνέπεια εμείς που ψηφίζουμε τροφοδοτούμε το σύστημα αγνοώντας το. Η άγνοια μας και η ταυτόχρονη αδιαφορία μας τρέφει την διαφθορά και τα "κακακια" που μας περιβάλλουν....Καλή μας όρεξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.