Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πρώτα το κόμμα, μετά η Ελλάδα


Παρατηρώ τη στάση που τηρούν απέναντι στις δυσοίωνες εξελίξεις τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και απογοητεύομαι.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι τα σαθρά θεμέλια δόμησης του πολιτικούς μας συστήματος έχουν παγιώσει μια λανθασμένη ιεράρχηση προτεραιοτήτωνστα πολιτικά κόμματα τα οποία έχουν μάθει να θέτουν το εθνικό συμφέρον υπό του κομματικού.

Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται χωρίς καμία απολύτως διάθεση ουσιαστικής αυτοκριτικής ενώ ταυτόχρονα αρνείται το ενδεχόμενο του ΔΝΤ, ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα επιβραβευθεί για αυτή τη στάσης της.

Το ΚΚΕ βλέπει την κρίση ως ευκαιρία. Τα συνδικαλιστικά τάγματα του ΠΑΜΕ εμφανίζονται καθημερινά σε...

...διάφορα μέρη της χώρας και μας υπενθυμίζουν ότι η χώρα αυτή δεν οφείλει πολλά μόνο στις πλειοψηφίες που την κυβέρνησαν αλλά και στις μειοψηφίες που την ευνούχισαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την αμηχανία της Αριστεράς να σταθεί αντάξια των προσδοκιών που η ίδια κατά καιρούς δημιουργεί ενώ παράλληλα μοιάζει απρόθυμη να σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης των πολιτών εκείνων που κινούνται στους χώρους αυτούς. Η άνευρη αντίδραση απέναντι στις συλλήψεις του Επαναστατικού Αγώνα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Όσο για το κόμμα του Καρατζαφέρη, δεν χρειάζονται και πολλά σχόλια. Είναι το κόμμα που μας επέβαλε η τηλεοπτική Δημοκρατία μας κι ως εκ τούτου δείχνουμε την αναγκαία υπομονή μέχρι να ξυπνήσει ο κόσμος.

Τέλος, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όπου οι παλιές δομές του επιχειρούν την ανακατάληψη του κόμματος που θα τους επιτρέψει να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν με αντάλλαγμα την εκλογή τους. Η μάχη κορυφώνεται με ψευτοκραυγές περί μη σοσιαλιστικών μέτρων και με συνεστιάσεις σε ιδεολογικούς χώρους τύπου "Ιερά Οδός".

Το συμπέρασμα που εξάγεται δεν εκπλήσσει κανέναν. Η σημερινή Βουλή είναι ίσως μια από τις τελευταίες που μας "χάρισε" η μεταπολιτευτική Ελλάδα κι έτσι κουβαλά πολλά από τα κουσούρια όλης αυτής της εποχής. Μόνος τρόπος ανατροπής του σάπιου καθεστώτος δεν είναι απλά η ψήφος αλλά κυρίως οι σταυροί της. Πρώτη ευκαιρία οι Δημοτικές Εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.