Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Φωτεινή Πιπιλή «Προτιμώ το τσα τσα από την πολιτική»...

ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
«Δεν μπορώ τις ψευτομαγκιές του πολιτικού συστήματος»
«Είμαι άτυχη. Εγκατέλειψα- μετά από πετυχημένη καριέρα- τη δημοσιογραφία επειδή άρχισε να χαλάει και μπήκα σε χειρότερο λάκκο, αυτό της πολιτικής. Τώρα με βρίζουν και ως δημοσιογράφο και ως πολιτικό» λέει η βουλευτής της ΝΔ και γραμματέας της νεοσύστατης Γραμματείας Εθελοντισμού και ΜΚΟ κυρία Φωτεινή Πιπιλή, η οποία, μετά τη διάσταση που πήρε η συμμετοχή της σε τηλεοπτικό χορευτικό σόου, το ξανασκέφτεται αν θα θέσει στο μέλλον υποψηφιότητα για βουλευτής: «Μόνον εάν...
αλλάξει η σχέση πολιτικής- πολίτη, θα θέσω και πάλι υποψηφιότητα» λέει.

Πονοκέφαλος στη Ρηγίλλης
Στους δρόμους της Αθήνας διένειμε προεκλογικό υλικό λίγο πριν από τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου
Το τσα τσα με το οποίο λικνίστηκε στο τηλεοπτικό στούντιο, έχοντας καβαλιέρο και δάσκαλο τον μαθηματικό πρώην πρωταθλητή χορού κ. Δ. Κρανιά, και το βιεννέζικο βαλς που θα χορέψει την Κυριακή του Πάσχα πήραν, όπως είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό, διαστάσεις θριάμβου για τη βουλευτή, προκαλώντας παράλληλα και πονοκέφαλο στη Ρηγίλλης. Γιατί μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά μετά το χορευτικό βάπτισμα που πήρε στο σόου «Dancing with stars», η κυρία Πιπιλή υπερηφανεύεται ότι «έφερε σταυρουδάκια στη ΝΔ». Ορισμένοι ωστόσο συνάδελφοί της βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν. Οχι επειδή η κυρία Πιπιλή είχε μέτρια απόδοση και μικρή βαθμολογία στο τσα τσα, αλλά επειδή όπως έλεγαν «δεν μπορεί μεσούσης της κρίσης μια βουλευτής της ΝΔ να χαριεντίζεται λικνιζόμενη επί της τηλεοπτικής σκηνής».

«Αυτές τις ψευτομαγκιές του πολιτικού συστήματος δεν τις μπορώ» απαντά στους επικριτές της και υπενθυμίζει στους πάντες, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, ότι εδώ και χρόνια την αποκαλούν... «Τρελίτα», χαρακτηρισμό τον οποίο ενθέρμως επικροτεί: «Αυτή την τρέλα που έχω δεν πρόκειται να τη σταματήσω,με έναν χορό ή με μια συμμετοχή μου σε τηλεοπτικό ριάλιτι», και αναπολεί τα χρόνια που βρισκόταν στη δημοσιογραφία, τότε που επί χούντας εμφανιζόταν στα τηλεοπτικά στούντιο ως «Φωτεινή Ανδρέου», επειδή ο πατέρας της είχε συλληφθεί από τους συνταγματάρχες και βρισκόταν στη φυλακή. Και επί χούντας, όπως λέει, η κόρη ενός φυλακισμένου δεν μπορούσε να εργασθεί στην ΕΡΤ. Τότε που έπαιρνε τα δημοσιογραφικά βραβεία το ένα μετά το άλλο, όπως το βραβείο «Χρυσή Πέννα», το βραβείο Μπότση, το βραβείο «Αύρα Θεοδωρακοπούλου (για τη φεμινιστική της δράση) και διάφορα περιβαλλοντικά βραβεία από την εκπομπή της «Αυτά και Αλλα», όπου πρόβαλλε ταινίες τις οποίες η ίδια κινηματογράφησε και αφορούσαν τον υδάτινο πλούτο της χώρας μας.

Πολικός τσαμπουκάς
Από το «Φωτεινή Ανδρέου- Σήμερα» , που έλεγε στην αποφώνηση των ρεπορτάζ της στα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας, η κυρία Πιπιλή βρέθηκε ως βουλευτής πριν από λίγες ημέρες στα τηλεοπτικά πλατό του Αntenna, σε ένα χορευτικό σόου σε prime time εκπομπή και να δέχεται κριτική για τις επιδόσεις της από τον χοροδιδάσκαλο και χορογράφο κ. Φωκά Ευαγγελινό , τον άνθρωπο που επιμελήθηκε σχεδόν όλες τις χορογραφίες των «πανηγυριών» της Γιουροβίζιον, των εκπομπών της κυρίας Ρούλας Κορομηλά και των καλλιστείων: «Κυρία Πιπιλή,υποκλίνομαι στον τσαμπουκά σας» της είπε χαμογελώντας και βαθμολόγησε με 6 όχι τον πολιτικό τσαμπουκά «Ο κόσμος θέλει πολλές Πιπιλές για να ηρεμήσει»
Αναρρίχηση στα νταμάρια του Αττικού Αλσους κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις νομαρχιακές εκλογές του 2006
Ορισμένοι από τους συναδέλφους της θεωρεί ότι την αποδοκίμασαν επειδή εμφανίστηκε στο χορευτικό τηλεοπτικό σόου. Και τι απαντά σε όλους αυτούς; «Σε πείσμα των γερασμένων από τα ρουσφέτια και την παλαιοκομματική νοοτροπία, ο κόσμος θέλει πολλές Πιπιλές για να ηρεμήσει. Αφουγκραστείτε αυτόν τον κόσμο». Και το θέμα των εσωκομματικών διαμαρτυριών έκλεισε γρήγορα, όταν ο κ. Ελ.Ζαγορίτης τη συνάντησε και την έπιασε ξαφνικά από τη μέση και άρχισε να χορεύει μαζί της ένα αυτοσχέδιο τανγκό.

της, αλλά την απόδοσή της στον χορό: «Δούλεψα, κουράστηκα, χορεύω επί δύο ώρες κάθε ημέρασε μια σχολή χορού και την επόμενη φορά θα τα πάω καλύτερα.Συμμετέχω χωρίς αμοιβή για ανθρωπιστικούς λόγους βοηθώντας ΜΚΟ» λέει η κυρία Πιπιλή, με την υπενθύμιση ότι τα «λόγια του Φωκά ήταν ο καλύτερος έπαινος που πήρα» . Οπως και αυτά της παρουσιάστριας της εκπομπής, ηθοποιού, μανεκέν κτλ. κυρία Ζέτας Μακρυπούλια η οποία μόλις την είδε στο λεγόμενο Green Studio, την πλησίασε και της είπε: «Τι κρίμα, που ήθελα τόσα χρόνια να σας γνωρίσω και που δεν έχουμε χρόνο τώρα να σας αγκαλιάσω και να σας φιλήσω».

Και μετά τις νέες αυτές γνωριμίες που έκανε στο Green Studio, η βουλευτής της ΝΔ έκανε και άλλες στο πλατό: με τη show woman Ματθίλδη Μαγγίρα, τον πρωταθλητή του kick boxing Μιχ. Ζαμπίδη (που μόλις τον είδε και αυτόν να χορεύει του είπε: «Πού πας, βρε κακομοίρη. Εσύ χορεύεις χειρότερα και από μένα» ), το πρώην τοπ μόντελ Βίκυ Κουλιανού, την πρωταθλήτρια του επί κοντώ Ερρικα Πρεζεράκου, την ηθοποιό Πατρίτσια Περιστέρη και τον επίσης ηθοποιό ειδικευμένο στα εξτρίμ σπορ Κ. Σόμμερ, τη σύζυγο του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αδ. Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου κ.ά. Ολα αυτά που συνέβησαν την περασμένη Κυριακή, έκαναν τη βουλευτή ιδιαίτερα χαρούμενη.

Μόνον ένα ταξιτζής την αποπήρε μόλις την είδε: «Θα πρέπει εσένα και τους υπόλοιπους 299 της Βουλής να σας κρεμάσουμε στο Σύνταγμα...». Η κυρία Πιπιλή ανταπέδωσε αμέσως τη «φιλοφρόνηση»: « Ευχαρίστως, αλλά θα πάρουμε μαζί μας και τους ταρίφες τους φοροφυγάδες» , κάνοντας τον έκπληκτο ταξιτζή να κλείσει το παράθυρό του και να απομακρυνθεί πάραυτα.

Μια καβγατζού στη Βουλή
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Β. Αποστολάτος εκφράζει τον θαυμασμό του με ένα χειροφίλημα
Δεν είναι η πρώτη φορά που η «καβγατζού» (όπως τη χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοί της) της Βουλής τα βάζει με το σύστημα: στην προεκλογική εκστρατεία ξόδεψε 17.000 ευρώ αγοράζοντας γουρουνάκια-κουμπαράδες τα οποία διένειμε κυρίως στα παιδιά (που δεν ψηφίζουν). Κατέθετε αλλεπάλληλες ερωτήσεις, επί κυβερνήσεως ΝΔ, για να απομακρυνθούν τα αυθαίρετα- όπως τα χαρακτήριζε- κτίσματα στο δώμα της «Μεγάλης Βρεταννίας» και τα κατάφερε. Ως δημοτική σύμβουλος δεν ψήφιζε τον προϋπολογισμό του 9,84 FΜ, καταγγέλλοντας σκάνδαλα. Μετά την ήττα της ΝΔ, δήλωνε ότι θα φοράει γυαλιά και περούκα για να μην την αναγνωρίζουν. Παραιτήθηκε το 2004 από την ΕΡΤ καταγγέλλοντας και εκεί σκάνδαλα. Εστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου καταγγέλλοντας διακομματικές (πλην ΚΚΕ) προσλήψεις στη Βουλή. Ζήτησε να αλλάξει το συνταξιοδοτικό των βουλευτών προκαλώντας την οργή όλων των συναδέλφων της.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.