Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στην Ουάσιγκτον το Σαββατοκύριακο ο Έλληνας Υπουργός Οικονομίας


Στην Ουάσιγκτον θα βρεθεί το Σάββατο ο Υπουργός Οικονομίας,  Γιώργος Παπακωνσταντίνου και θα έχει σημαντικές συνομιλίες με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, Τίμοθυ Γκάιτνερ και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Κάν, στα πλαίσια της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σήμερα στην Αθήνα αρχίζουν οι διαβουλεύσεις του  κ. Παπακωνσταντίνου με τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που καθυστέρησαν για δύο μέρες λόγω του προβλήματος  μετακίνησης των κλιμακίων.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ο Υπουργός Οικονομίας είπε σχετικά με τις συνομιλίες που αρχίζουν ότι θα μας επιτρέψουν να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε άμεσα, αν χρειαστεί, να κάνουμε χρήση του μηχανισμού στήριξης

Για το θέμα του δανεισμού ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί η Ελλάδα ξεκρέμαστη τον Μάιο, καθώς θα υπάρξει λύση δανειζόμενη είτε από την αγορά, είτε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας...


Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση του για την άντληση 1,95 δις ευρώ  από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου με επιτόκιο 3,65% που υπερκαλύφθηκαν το πρωί πέντε φορές.

Όσο για την έκδοση ομολογιακού δανείου σε δολάρια, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι -αν γίνει- θα γίνει σε απώτερο χρόνο και δεν θα συνδυαστεί απαραίτητα με έκδοση ομολόγων και ότι δεν  πρόκειται να συνδυαστεί με την παρουσία του το Σαββατοκύριακο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε με την συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.