Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


Τα επιμελητήρια της χώρας, μαζί με περίπου 3.200 συμβολαιογράφους και κάποια επιλεγμένα ΚΕΠσε μικρούς δήμους, θα αναλάβουν την ίδρυση μιας επιχείρησης με μία και μοναδική κίνηση και μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας...

Με τη θέσπιση της «υπηρεσίας μιας στάσης» (one stop shops) στην ίδρυση όλων των μορφών των εταιρειών (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΑΕ) θα επιτευχθεί, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας κυρίαΛούκα Κατσέλη, η απλοποίηση και η επιτάχυνση των διαδικασιών σύστασης και λειτουργίας των εταιρειών στη χώρα μας.
Το δίκτυο εξυπηρέτησης που συγκροτεί το υπουργείο αποτελείται από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των επιμελητηρίων και συμπληρώνεται από επιλεγμένα ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των μικρότερων δήμων και τους 3.200 συμβολαιογράφους της χώρας. Για την ίδρυση των ΟΕ και ΕΕ, όπου πλέον δεν θα απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, θεσπίζονται ως υπηρεσίες μιας στάσης τα επιμελητήρια και επιλεγμένα ΚΕΠ.
Για τις ΕΠΕ και τις ΑΕ όπου απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο ως υπηρεσία μιας στάσης θεσπίζεται ο συμβολαιογράφος. Οι υπηρεσίες μιας στάσης θα εισπράξουν το ενιαίο τέλος που αντικαθιστά όλα τα επί μέρους τέλη που ισχύουν σήμερα, θα συνδέονται με το ηλεκτρονικό Γενικό Επιχειρηματικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και θα εγγράφουν την επιχείρηση σε αντικατάσταση της δημοσίευσης στο Πρωτοδικείο, στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών και στο ΦΕΚ, θα συνδέονται ηλεκτρονικά με τους ασφαλιστικούς φορείς για την εγγραφή, χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας των εταίρων και τη χορήγηση ΑΜΚΑ της επιχείρησης, ενώ, τέλος, θα συνδέονται με το ΤΑΧΙS για την έκδοση ΑΦΜ.
Οι υπηρεσίες μιας στάσης αναλαμβάνουν να κάνουν όλες τις εργασίες για να δώσουν νομική οντότητα και οικονομική ταυτότητα στις ιδρυόμενες επιχειρήσεις, δηλαδή:
1) Να εισπράττουν το ενιαίο τέλος που αντικαθιστά σε ανταποδοτική βάση όλα τα επί μέρους τέλη που ισχύουν σήμερα.
2) Να συνδέονται με το ηλεκτρονικό Γενικό Επιχειρηματικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), να καταχωρούν την επωνυμία και να εγγράφουν την επιχείρηση σε αντικατάσταση της δημοσίευσης στο Πρωτοδικείο, στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών και στο ΦΕΚ. 3) Να συνδέονται ηλεκτρονικά με τους ασφαλιστικούς φορείς.
4) Να συνδέονται με το ΤΑΧΙS για την έκδοση ΑΦΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.