Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας, Τομέας Τύπου και ΜΜΕ



Γ. Παπανδρέου: «Σε μία εποχή κρίσης, εμείς στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη». Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει κάθε μέρα τιτάνιο αγώνα για την «επανεκκίνηση» της χώρας, την ανάταξη της οικονομίας, κάποιοι ουσιαστικά εύχονται να αποτύχουν οι προσπάθειές της!

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΣΕ ΜΙΑ  ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ, ΕΜΕΙΣ  ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ  ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ». ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 120.000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ  ΝΕΟΥΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.  
1. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε χθες τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στο Περιστέρι. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα προγράμματα επιδότησης 120.000 θέσεων εργασίας που ξεκινάνε την επόμενη εβδομάδα:
-«Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα να σταθούμε δίπλα στον πολίτη. Και αυτό κάνουμε, με ένα μεγάλο βήμα στο χώρο της ανεργίας, επιδοτώντας την εργασία, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και νέα προγράμματα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα σε νέους τομείς, όπως της πράσινης ανάπτυξης, στηρίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, που χρειάζεται η χώρα.
-Είναι τα πρώτα δείγματα της νέας φάσης της πολιτικής μας, που βοηθάνε τον πολίτη σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας. Δεσμευόμαστε να είμαστε κοντά στο νέο, κοντά στον άνεργο, κοντά στη γυναίκα που ζητάει δουλειά, κοντά σε εκείνον που απειλείται από την ανεργία. Αυτό είναι το δείγμα αυτής της Κυβέρνησης».
    2. Όπως υπογράμμισε  και ο Υπουργός Εργασίας και  Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντρέας Λοβέρδος «επιδοτούμε 120 χιλιάδες θέσεις εργασίας, για ανέργους, για γυναίκες που θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση, για ανθρώπους που είναι λίγο πριν από τη σύνταξη και δεν έχουν εκείνα τα ένσημα που θα τους επέτρεπαν να βγουν στη σύνταξη, για ανθρώπους που είναι άνεργοι στο χώρο του τουρισμού κι εδώ δεν θα επιδοτείται η ανεργία αλλά θα επιδοτείται η εργασία. 120 χιλιάδες θέσεις εργασίας, που ανοίγουν για τους Έλληνες πολίτες την επόμενη εβδομάδα. Δεν εξαγγέλλουμε κάτι που θα γίνει. Μιλάμε για κάτι που γίνεται».

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΙΤΑΝΙΟ  ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ! Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ.       
    1. Είναι απύθμενη  η ανευθυνότητα ορισμένων. Την  ώρα που η κυβέρνηση δίνει  τιτάνιο αγώνα κάθε μέρα για  την «επανεκκίνηση» της χώρας,  την ανάταξη της οικονομίας, την  ώρα που καλούμαστε σήμερα, όλοι  μας, να διορθώσουμε τα σπασμένα  των... «μεταρρυθμίσεων» της «Νέας Διακυβέρνησης», κάποιοι επιχαίρουν που δεν πέφτουν τα spread! Μιλάνε για «το φιάσκο των Βρυξελλών», λένε ότι «το πιστόλι που ήθελε η κυβέρνηση αποδείχτηκε νεροπίστολο» και άλλα τέτοια εκπληκτικής έμπνευσης ευφυολογήματα...
    -Είναι οι μόνοι στην Ελλάδα που δεν έχουν αντιληφθεί σε ποια θέση θα βρισκόταν σήμερα η Ελλάδα, αν δεν υπήρχε η συμφωνία των Βρυξελλών. Ότι ακόμη και ο δανεισμός με επιτόκιο 5,9% θα ήταν απίθανος στόχος.
    -Είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να αντιληφθούν τι κατάσταση θα επικρατούσε σήμερα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα χωρίς τη συμφωνία των Βρυξελλών και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα.
    -Είναι οι μόνοι που δεν έχουν αντιληφθεί ότι το πρώτιστο ήταν να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα στην περίπτωση που οι κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας εξακολουθήσουν να γιγαντώνονται. Ένα δίχτυ ασφαλείας που θα εγγυάται ότι, αν χρειαστεί, η Ελλάδα δεν θα αφεθεί να χρεοκοπήσει.
    -Είναι οι μόνοι που δεν έχουν αντιληφθεί ότι η αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας θα γίνει μόνο όταν βεβαιωθούν οι πάντες ότι οι δομικές αλλαγές που έχουν ανάγκη οι πολίτες και ο τόπος, δομικές, ιστορικές αλλαγές που καθυστερούν για χρόνια, τώρα πραγματοποιούνται.
      2. Δεν είναι τυχαίο όμως ότι αυτή η ανευθυνότητα εκπορεύεται από εκείνους που επί 5,5 χρόνια έβλεπαν την κυβέρνηση του «καταλληλότερου» να διαλύει τα πάντα και είτε τη στήριζαν, είτε τη χάιδευαν. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι μέρος της ανευθυνότητας πηγάζει και από εκείνους που σφύριζαν αδιάφορα επί «καταλληλότερου» και τώρα επιδίδονται σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
      3. Δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα να βγει από το βούρκο και να αναπνεύσει με ελπίδα. Δεν πειράζει, το έχει καταλάβει όλος ο Ελληνικός λαός. Και μας κρίνει όλους. Κρίνει και την υπευθυνότητα και την αθλιότητα.

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.