Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βόμβα Ιερώνυμου: Η ΕΕ μετατράπηκε σε Ευρώπη εκμεταλλεύσεως


Ιερώνυμου«Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ενώ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις της από εκεί που ξεκίνησε, έχοντας μετατραπεί από «Ευρώπη της αλληλεγγύης» σε «Ευρώπη της εκμεταλλεύσεως».

«Ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ιστορία και ο χριστιανισμός, αυτά όλα μετακινήθηκαν. Πιστεύω ότι η Ευρώπηδεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά τηςεκμεταλλεύσεως», σημείωσε, κατά τη συνάντησή του με τονΒαυαρό υπουργό Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Συνοχής και Ταυτότητας, Μάρκους Ζέντερ, στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, τη Δευτέρα.
Η δήλωση αυτή του Ιερώνυμου, σύμφωνα με δημοσιογραφικούς κύκλους, στο βαθμό που την εννοεί και δεν είναι απόρροια μιας “συναισθηματικής” φευγαλέας αντίδρασης, θα έχει σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις.
Οι ίδιοι κύκλοι διερωτώντο αν η τοποθέτηση αυτή του Αρχιεπισκόπου έχει ως βάση ένα ακροδεξιό σκεπτικό ή αν σημειώνεται από μια δημοκρατική αντιμνημονιακή σκοπιά και έχει δημοκρατική προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.