Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο Αλέξης φεύγει…πλεονασμα 3,5% ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ για χάρη του διεφθαρμένου κράτους και της διαπλοκής

orkomosia-dimitri-papaggelopoulou-paraskeuopoulos-paulopoulos-tsipras-papaggelopoulos
Τα σύννεφα πυκνώνουν και η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Η οδυνηρή αλήθεια δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι συμπληρώσαμε 7 Χρόνια Ολέθρια Μνημόνια και καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν άγγιξε τις ρίζες του Κακού που προκάλεσαν την Χρεοκοπία:Σαπισμένη Δικαιοσύνη, Διαπλοκή με τους Ολιγάρχες και Δημόσιο-Τέρας.
Ετσι φτάνουμε σήμερα στο σημείο να διαβάζουμε στα διεθνή ΜΜΕ για την πιθανότητα συμφωνίας Βερολίνου-ΔΝΤ(τον Τραμπ τον ρώτησαν;) με την προυπόθεση ότι θα η Ελλάδα θα υποχρεούται σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια μετά το 2018!!!
Αυτό είναι το ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΟΚ για όποια Ελλάδα θα έχει απομείνει ως γεωγραφική επικράτεια. Αυτό το σενάριο για την Ελλάδα παρουσιάζει τη Δευτέρα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Η εναλλακτική, προσθέτει η εφημερίδα, είναι το αδιέξοδο να συνεχιστεί μέσα το καλοκαίρι – και μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Έως τότε, η ζημία για την ελληνική οικονομία πιθανότατα θα είναι τόσο μεγάλη, ώστε θα απαιτηθεί ένα τέταρτο σχέδιο διάσωσης για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

«Με αμφότερα τα σενάρια διακινδυνεύεται μια επανάληψη της ελληνικής κρίσης του περασμένου έτους. Η Ευρωζώνη διαθέτει πλέον ικανότητα λήψης αποφάσεων για να την σταματήσει;» διερωτάται ο δημοσιογράφος.
«Σε μια ήπειρο που ταλανίζεται από πολλαπλές κρίσεις, η Ελλάδα παραμένει το λίκνο της ευρωπαϊκής δυσλειτουργίας. Η χώρα μπορεί να έχει φύγει από τα πρωτοσέλιδα των τελευταίων μηνών, οι πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει φαινομενικά έχουν θαφτεί κάτω από ένα κύμα διάσωσης με ρευστό. Ωστόσο, (η Ελλάδα) εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την επιβίωση της ευρωζώνης. Κι αυτό γιατί οι συνθήκες στην Ελλάδα υποχρεώνουν την ευρωζώνη να κάνει κάτι που μέχρι στιγμής εμφανίστηκε ανίκανη να κάνει, παρά μόνο υπό συνθήκες ακραίας οικονομικής πίεσης: να λάβει μια συλλογική πολιτική απόφαση» τονίζει.
«Στην πραγματικότητα, η κατάσταση απέχει πολύ από το να είναι απλή. Η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν υποσχεθεί στα κοινοβούλιά τους ότι δεν θα ζητήσουν περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα, εκτός εάν το ΔΝΤ συνεχίσει να δανείζει την Ελλάδα. Όμως, το ΔΝΤ αναφέρει ότι δεν θα πράξει κάτι τέτοιο, εκτός αν έχει πεισθεί ότι το βάρος του χρέους στην Ελλάδα είναι βιώσιμο. Για το ΔΝΤ, αυτό είναι ένα ζήτημα θεσμικής αξιοπιστίας. Έχει ήδη βάλει το όνομά του σε δύο αποτυχημένα προγράμματα, και είναι αποφασισμένο να ενταχθεί σε ένα τρίτο πρόγραμμα, μόνο εάν πειστεί ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές στο τέλος του (προγράμματος), με την οικονομική κυριαρχία της αποκατεστημένη» σημειώνεται.
«Το παράθυρο ευκαιρίας για μια συμφωνία πιθανώς δεν να μείνει ανοιχτό για πολύ. Η Ολλανδία διεξαγάγει εθνικές εκλογές στα μέσα Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να συμφωνήσει σε οιαδήποτε συμφωνία από τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε το κοινοβούλιο διαλύεται, μέχρι να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού, ίσως όχι έως το Μάιο. Μέχρι τότε οι γαλλικές προεδρικές εκλογές θα είναι σε εξέλιξη, δημιουργώντας μια περαιτέρω καθυστέρηση. Χωρίς μια συμφωνία πριν από το καλοκαίρι, η Αθήνα θα αρχίσει να αντιμετωπίζει εκ νέου περιορισμούς ρευστότητας, με συνέπειες για την ανάκαμψή της» προειδοποιεί το δημοσίευμα.
Στην εκτίμηση ότι το Βερολίονο επιδιώκει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για άλλα δέκα χρόνια προχωρά στο μεταξύ, η Süddeutsche Zeitung περιγράφοντας σκηνικό καβγά μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με αντικείμενο τα μέτρα λιτότητας που θα πρέπει να επιβληθούν στη χώρα μας-μεταδίδει η Ειρήνη Αναστασοπούλου για την DW.
Süddeutsche Zeitung του Μονάχου περιγράφει σκηνικό καβγά μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με αντικείμενο τα μέτρα λιτότητας που θα πρέπει να επιβληθούν στην Ελλάδα.
«Ενώ η γερμανική κυβέρνηση πιέζει να παραταθεί για άλλα δέκα χρόνια το πρωτογενές πλεόνασμα  που συμφωνήθηκε μέχρι το 2018, η Γαλλία και η Ιταλία βλέπουν σε αυτό κίνδυνο για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας και αντ΄ αυτού επιθυμούν την προώθηση συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους», γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες.  Η εφημερίδα εξηγεί στους αναγνώστες την αιτία γι’ αυτή τη διαφωνία που ανάγεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την άπωσή του να συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα, απαράβατος όρος για τη Γερμανία και την Ολλανδία. «Επειδή η Γερμανία είναι διατεθειμένη να συζητήσει για ελάφρυνση του χρέους μετά το 2018, ζητά από τώρα να αποφασιστούν δεσμευτικά  μακροχρόνιοι δημοσιονομικοί στόχοι. Μέχρι τώρα οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν σε πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%. Αυτόν τον στόχο θέλει η Γερμανία να τον επιβάλει για άλλα δέκα χρόνια, κάτι που το Ταμείο το θεωρεί μη ρεαλιστικό, όπως κι ένα μεγάλο τμήμα του Eurogroup. Από κύκλους της ΕΕ μάλιστα λέγεται ότι οικονομικά δεν έχει νόημα, γιατί θα οδηγούσε σε στραγγαλισμό της ανάπτυξης».
Ο αρθρογράφος αναφέρεται και στον αυτόματο μηχανισμό λήψης μέτρων, τον λεγόμενο «κόφτη», σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τους όρους του προγράμματος, μέτρο που θα μπορούσε να παραταθεί, όπως γράφει,  για να δώσει μεγαλύτερη βεβαιότητα στο Ταμείο. Η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου επιγράφει το σχόλιό της με τον τίτλο «Ελλάδα, η αποικία του ευρώ». Σε αυτό η σχολιάστρια κατακεραυνώνει την πολιτική της ΕΕ απέναντι στη χώρα. «Σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια πένεται. Το εισόδημα έχει μειωθεί κατά 35%. Παρ’ όλα αυτά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καμώνονται ότι δεν τρέχει τίποτα. Θέλουν να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συνθήκες, που προστατεύουν τα δικαιώματα των συνδικάτων. Οι υπουργοί Οικονομικών μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια αποικία, όπου οι νόμοι δεν ισχύουν, παρά μόνο οι επιταγές».
Η Ελλάδα σβήνει. Αυτό είναι το συμπέρασμα όλων όσων διαβάσατε ως τώρα. Μην έχετε ουδεμία ψευδαίσθηση. Και τώρα-λίγο πριν τον όλεθρο-οφείλουμε τουλάχιστον στους εαυτούς μας την αλήθεια:Kαμμία ελληνική κυβέρνηση δεν άγγιξε τις ρίζες του Κακού που προκάλεσαν την Χρεοκοπία:Σαπισμένη Δικαιοσύνη, Διαπλοκή με τους Ολιγάρχες και Δημόσιο-Τέρας.
Γι΄αυτό και σε προηγούμενη ανάρτησή μας σημειώναμε:
xafa1-1024x685
OXI μόνο η Ιταλία. Η Ελλάδα χρειάζεται εδώ και τώρα μια κυβέρνηση άτεγκτων τεχνοκρατών για να έχει ελπίδες σωτηρίας. Ζούμε 7 χρόνια τώρα τον απόλυτο παραλογισμό και συνηθίζουμε σ΄αυτόν σαν τον Σκύλο του Παυλώφ. Ή καλύτερα όπως οι κάτοικοι της Κούβας την δικτατορία του Φιντέλ Κάστρο, για να χρησιμοποιήσουμε και ένα κοντινό μας παράδειγμα. ΟΧΙ. Ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι λύση.
Ο Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ έχουν κι αυτοί με τη σειρά τους δουλείες σε συγκεκριμένους Ολιγάρχες όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τα κατά καιρούς φωτογραφικά στιγμιότυπα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δοκιμάστηκε σαν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υπήρξε πιο αργόσυρτος από τον ανεκδιήγητο Μανιτάκη. Σκέτη απογοήτευση.
Τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές εξαιτίας της στρεβλής εφαρμογής του Μνημονίου, εξαιτίας της ασυλίας του κράτους-κτήνους θα μας οδηγήσουν σε μια άνευ προηγουμένου Κολομβιοποίηση με 7-8 φαμίλιες να ελέγχουν ότι θα έχει απομείνει ως ελληνική επικράτεια από τις ορέξεις του Ερντογάν, του Ράμα και των λοιπών κατσιαπλιάδων που αισθάνονται γίγαντες μπροστά σε έναν γονατισμένο ελληνικό λαό.
Την ίδια στιγμή σαν ψεκασμένοι όλοι μας κλείνουμε τα μάτια μας σε μια διάτρητη και προβληματική δικαιοσύνη από τα δίχτυα της οποίας ξεγλιστρούν ακόμη και όσοι παραγγέλνουν δολοφονίες κρατικών λειτουργών (βλέπε δικηγόρος ΔΕΔΗΕ) ή όσοι αφήνουν καμμιά ντουζίνα δολοφονημένους στο πέρασμά τους.
Η ΝΔ δεν είναι λύση γιατί είναι σαρξ εκ της σαρκός της εγχώριας διαπλοκής στην αγκαλιά της οποίας έχει παραδωθεί η σημερινή κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου από τις μπουκαπόρτες του οποίου μπαινοβγαίνουν οι εγχώριοι ολιγάρχες.
Η Ελλάδα μετά από 7 χρόνια μνημόνια εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθιά σήψη με τις παθογένειες που μας οδήγησαν ως εδώ να παραμένουν ανέγγιχτες.
Το πιο ΕΠΕΙΓΟΝ για την διάσωση της χώρας είναι η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης να αναλάβουν το συγκεκριμένο ΠΟΣΤΟ πραγματικά ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ οι οποίοι θα είναι υπεράνω κομμάτων και ολιγαρχών. Εάν η Ελλάδα δεν αποκτήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα παραμένει πάντα Κολομβία των Βαλκανίων. Είναι ξεφτίλα να φτάνει στο σημείο το ΚΚΕ να κάνει λόγο για ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ φωτογραφίζοντας κρατικές υπηρεσίες οι οποίες είναι πολύ πιθανό να απολογηθούν για εθνικές απώλειες σε περίπτωση που έχουμε επανάληψη των Ιμίων.
Εξίσου ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι να καταργηθούν επιτέλους όλοι οι φαύλοι και αχρείαστοι δημόσιοι οργανισμοί και να αξιολογηθούν οι κρατικοί υπάλληλοι. Οσο σκέφτεσαι ότι αυτή την σοβαρή δουλειά την έχει αναλάβει η Ολγα Γεροβασίλη απλά σούρχεται να χτυπήσεις το κεφάλι σου στο τοίχο.
Το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί μια αποφασισμένη προσωπικότητα (θα μπορούσε να είναι αυτή η Μιράντα Ξαφά;-κεντρική φωτό) η οποία θα έχει το σθένος να μεταρρυθμίσει το κτήνος του δημοσίου και να εξυγιάνει πραγματικά τις υπηρεσίες τους. Χρειάζεται μια προσωπικότητα η οποία θα κάνει μεταρρυθμίσεις που θα ταράξουν συνθέμελα το Δημόσιο ώστε σχεδόν ταυτόχρονα να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές κάτω από το 10%.
ΟΧΙ. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Σταικούρας, ο Βρούτσης και οι λοιποί της ΝΔ οι οποίοι δοκιμάστηκαν στην κυβέρνηση Σαμαρά με αποτέλεσμα ο πρώην πρωθυπουργός να ανακαλύψει ένα πρωί πόσο μόνος είναι.
Εάν δεν γίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα είναι μια τελειωμένη υπόθεση της οποίας το μέλλον είναι η μετατροπή της σε Εllis Island της Ευρώπης. Ειδικά μετά την δολοφονία στη Γερμανία της πανέμορφης κόρης υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ε.Ε. από Αφγανό μετανάστη στην πόλη Freiburg της Γερμανίας. Η άτυχη Maria Ladenburger, επέστρεφε με το ποδήλατό της από πάρτι που είχε διοργανώσει το πανεπιστήμιό της στην πόλη Freiburg της Γερμανίας όταν δέχτηκε την επίθεση μέσα σε ένα μονοπάτι.Ο δράστης την βίασε, την έπνιξε και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της στον ποταμό Dreisam. Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στις 16 Οκτωβρίου αλλά αποκαλύψεις για την υπόθεση δόθηκαν στον Τύπο μετά τη σύλληψη του δράστη την περασμένη Παρασκευή. Αυτό το περιστατικό μπορεί να είναι η χαριστική βολή στην Μέρκελ. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.