Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ε.Τσακαλώτος προς Β.Σόιμπλε: «Θες διπλό νόμισμα; – Πρόσεχε τί εύχεσαι»

tsakalwtos_22
ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ – ΜΕΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα Συντακτών» έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους σκληροπυρηνικούς της Ευρώπης και ιδίως στον  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι το ευρώ κινδυνεύει από το έλλειμμα δημοκρατίας, θυμίζοντας του μια αγγλική παροιμία «να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι», σημειώνοντας επίσης ότι  το ευρώ δύο ταχυτήτων δεν αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο ενώ εξέφρασε και την πεποίθηση του  ότι χωρίς «δημοκρατικότερη και κοινωνικά δίκαιη λύση, το ευρώ κινδυνεύει»
Παράλληλα, δήλωσε ότι «οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα κράτη-μέλη δεν θέλουν να είναι «γενναιόδωρα» με τη ρύθμιση του χρέους». 
Επιπρόσθετα τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία που θα έχει για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης χρειάζεται έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα χρόνια» ενώ συνεχίζοντας επισήμανε ότι «μια συμφωνία τον Ιανουάριο θα μας επιτρέψει να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να μην αρχίσει ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας»

Υποστηρίζει ότι «βεβαίως και μπορεί να υπάρξει» συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και επισημαίνει ότι «και το ίδιο το ΔΝΤ αφενός πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του και να πιέσει πραγματικά για ελάφρυνση του χρέους και αφετέρου να μην έχει παράλογες αξιώσεις που βασίζονται σε αυθαίρετους υπολογισμούς».
Σε ερώτηση για το ορόσημο της κυβέρνησης σχετικά με το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης ο κ. Τσακαλώτος αναφέρεται στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, με το οποίο, όπως εκτιμά, «ευελπιστούμε να ολοκληρωθούν οι τρεις πυλώνες της τωρινής φάσης της διαπραγμάτευσης: Οι μεταρρυθμίσεις και το δημοσιονομικό κενό εντός του προγράμματος. Η πορεία των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το τέλος του προγράμματος. Τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».
Κατά τις συζητήσεις που είχαν πρόσφατα Μέρκελ και Τσίπρας κατέληξαν σε μυστική συμφωνία, κατά την οποία από την πλευρά της η μεν Γερμανίδα καγκελάριος θα αναλάβει την υποχρέωση να παρέμβει στον καθοδηγούντα και επηρεάζοντα στο οικονομικό κομμάτι, τους θεσμούς Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ώστε να διευκολυνθεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, να μην υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις από τη γερμανική πλευρά στον χριστουγεννιάτικο “μποναμά” του Αλέξη Τσίπρα προς τους συνταξιούχους και να προχωρήσουν βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο Αλέξης Τσίπρας από την δική του πλευρά θα αναλάβει την υποχρέωση να σταματήσει οποιεσδήποτε μεταναστευτικές ροές από τη χώρα μας προς τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.