Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ψυχρολουσία εν ψυχρώ

Εκτός από τα ψέματα, εκτός από τις κυβιστήσεις, η κενολογία. Ωρες-ώρες ακούει κανείς αυτά που λέει ο Τσίπρας και μένει άφωνος.
Ο κατάλογος είναι μακρύς – ας σταθούμε στο τελευταίο που είπε: «Οσοι κουνούν με ιταμό τρόπο το δάκτυλο στον ελληνικό λαό, πρώτα πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους». Δηλαδή, αν όντως τηρούν τις δεσμεύσεις τους οι δανειστές μπορούν να μας κουνούν με ιταμό τρόπο το δάκτυλο;
Είναι να μένει κανείς όντως άφωνος!
Εν πρώτοις, η μόνη δέσμευση των δανειστών είναι να μας κρατούν δέσμιους.
Και το πράττουν άριστα! Τηρώντας μάλιστα όλες τις δεσμεύσεις τους – δηλαδή όλα όσα έχουμε συνυπογράψει μαζί τους. Οι Ευρωπαίοι πάνε by the book – ζητούν όλα όσα συμφωνήσαμε να τους δώσουμε.
Αλλά δεν είναι μόνον αυτό! Την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας υψώνει τους τόνους με λεονταρισμούς για ιταμά δάκτυλα, ο κ. Τσακαλώτος μασάει το πιπέρι που μας έχει βάλει στο στόμα ο Σόιμπλε.
Στη γλώσσα του μπιστικού αυτό λέγεται «διαπραγμάτευση», στη γλώσσα του αφεντικού λέγεται: στην γκλίτσα μου ξύνεσαι, αγκαλίτσα θα σε πάρω.
Ο Τσίπρας ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη (που ο ίδιος αναγνώρισε ως τέτοιον) και την πληρώνουν τα πρόβατα (που ο ίδιος στέλνει επί σφαγήν). Αυτό το καραγκιοζιλίκι των τζάμπα λεονταρισμών ο επικεφαλής της Αριστερός που Γονάτισε το έχει επαναλάβει πολλές φορές.
Τώρα φαίνεται ότι χορεύει πάλι τον κόρδακα, μόνον και μόνον για να φαίνεται ανοιχτό και το ενδεχόμενο των εκλογών. Εξαιρετικά απογοητευτική κατάσταση. Ηλεκτρίζονται τα πράγματα, ηλεκτρίζονται…
Πηγή: Στάθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.