Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο Β.Πούτιν διέταξε τις ειδικές δυνάμεις- φάντασμα «Zaslon» για δράση στην τουρκική επικράτεια

zaslon-620x450

Με πέντε σφαίρες στην καρδιά καθάρισε ο Τούρκος αστυνομικός τον Ρώσο πρέσβη – Τις ΗΠΑ δείχνει η Τουρκία αλλά… – Στο χείλος του γκρεμού ο κόσμος

Toυ Βασίλη Καπούλα
Εντοπίστηκε και σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών ο δράστης της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη. Είναι ο Mert Altıntaş,  από το Aydın, πόλη Söke., γεννημένος το 1994, 22 ετών. Υπηρετούσε στην τουρκική αστυνομία από το 2014.
Επιβεβαίωσε πριν λίγο η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ,Μαρία Ζαχάροβα, τον θάνατο του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Α.Καρλόφ, και πλέον η ανθρωπότητα μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Όπως πρώτο σας ενημέρωσε το pentapostagma.gr για την δολοφονική απόπειρα και εν τέλει τον θάνατο του Ρώσου πρέσβη, οι νέες πληροφορίες φέρουν σε σύσκεψη στο Κρεμλίνο τον Β.Πούτιν για αρχή να δίνει έγκριση για δράση στις περιβόητες ρωσικές ειδικές δυνάμεις- μύθος με το όνομα «Zaslon».
Και όπως τονίζουν, έχουμε ακόμη μέρες μέχρι την αλλαγή του έτους…
Ο Ρώσος πρέσβης δέχτηκε πέντε σφαίρες στην καρδιά…

Η Τουρκία ρίχνει το βάρος της δολοφονίας στον Φ.Γκιουλέν, ο δράστης φώναζε για «το Χαλέπι και τη Συρία, κανείς δεν μπορεί να νοιώθει ασφάλεια» και ο «Αλλάχ είναι μεγάλος» αλλά η αλήθεια είναι ότι περισσότερο μοιάζει με πράκτορα και όχι με ισλαμιστή…
Οι τουρκικές αρχές ταυτόχρονα τονίζουν πως πράκτορες χωρών βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και μάλιστα η δολοφονία συνέβη πριν την συνάντηση κορυφής Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν για τη Συρία. Δείχνουν όλοι οι Τούρκοι τις ΗΠΑ.
Η ομάδα «Zaslon» χρησιμοποιείται από το Κρεμλίνο και τον εκάστοτε Ρώσο Πρόεδρο, «για την υποστήριξη πράξεων που πραγματοποιούνται από την στρατιωτική υπηρεσία Πληροφοριών ( GRU) στο εξωτερικό.
Μεταξύ των ειδικών δράσεων που πραγματοποιούνται από την ειδική αυτή ομάδα είναι και η διάσωση Ρώσων πολιτών, αξιωματούχων από «καυτά σημεία» σε όλον τον πλανήτη, δολοφονίες κτλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η δύναμη ειδικού σκοπού «Zaslon», δημιουργήθηκε πάνω στην δομή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού ( GRU), τον Μάρτιο του 1998.
Οι άνδρες της ομάδας αυτής αναφέρονται απευθείας στον Διευθυντή της GRU .
Η δύναμη αποτελείται από περίπου 300 άτομα και είχε αναλάβει και στο παρελθόν την υλοποίηση πολλών και διαφορετικών «αποστολών» στο εξωτερικό.
Η ομάδα «Zaslon» υλοποιεί τις αποστολές αυτές χωρίς να «φαίνεται» πουθενά, καθώς δεν υφίσταται επισήμως.
Οι στόχοι των ανδρών της ομάδας αυτής εκτός όλων των άλλων είναι η προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών, η ασφαλή μετακίνηση/μεταφορά αξιωματούχων από τις ρωσικές πρεσβείες σε άλλες χώρες, και η ασφάλεια πληροφοριών.
Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει εμπλακεί σε επιχειρήσεις σε Ιράν, Συρία και το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.