Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

George Michael: Οι τελευταίες φωτογραφίες του ... Ταλαιπωρημένος και υπέρβαρος -

George Michael: Οι τελευταίες φωτογραφίες του ... Ταλαιπωρημένος και υπέρβαρος
Ο διάσημος τραγουδιστής του συγκροτήματος των Wham, Τζορτζ Μάικλ,  πέθανε τα Χριστούγεννα στα 53 του χρόνια.
Ο εκπρόσωπός του εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν:
«Με βαθύτατη θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο λατρεμένος μας γιός, αδερφός και φίλος, Τζορτζ Μάικλ, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Η οικογένεια θα επιθυμούσε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της σε αυτή τη δύσκολη και συναισθηματική στιγμή. Δεν θα υπάρξει προς το παρόν κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Ο επί χρόνια διευθυντής του,  Michael Lippman  φέρεται να είπε πως  αιτία θανάτου του, πιστεύεται ότι ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια.
Στη δημοσίευση πρόσφατων φωτογραφιών (Σεπτέμβριος) του Τζορτζ Μάικλ προχώρησε η βρετανική εφημερίδα «The Sun».
Ο διάσημος τραγουδιστής φαίνεται αρκετά ταλαιπωρημένος ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα έκανε επιλεγμένες δημόσιες εμφανίσεις, ήταν ιδιαίτερα μοναχικός τους τελευταίους μήνες και είχε προσθέσει αρκετά κιλά πάνω του.
Τραγική ειρωνεία ...  ο τραγουδιστής που συνέδεσε όσο κανένας άλλος το όνομα του με τα Χριστούγεννα... άφησε την τελευταία του πνοή αυτήν την ημέρα!
Το "Last Christmas" που ερμήνευσε ο George Michael με τους "Wham!" έμελλε να γίνει ο... ύμνος των Χριστουγέννων, που ακούγεται κάθε χρόνο σε κάθε γωνιά του κόσμου απο τις πρώτες κιόλας ημέρες του Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, το ασθενοφόρο εκλήθη στο σπίτι του στο Λονδίνο στις 13:42.
Η αστυνομία ανέφερε οτι "δεν υπάρχει κάτι ύποπτο" στον τρόπο θανάτου του καλλιτέχνη.

To συγκινητικό σκίτσο για το θάνατο του Τζορτζ Μάικλ

617f04a0cc058eea5b36ada3b6c9bcf9.jpg
e354fdc4f78f3f57c52113bb31760baa.jpg
63109fa320eb601b77d4c468bdbf32b4.jpg

Ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί για τον Τζορτζ Μάικλ

Η ζωή του Τζορτζ Μάικλ
Ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου (Georgios Kyriacos Panayiotou) γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 25 Ιουνίου 1963 και έγινε διάσημος με το όνομα Τζορτζ Μάικλ.
Ήταν συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός. Έγινε παγκοσμίως γνωστός κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και του 1990 ως καλλιτέχνης της σόουλ και της ποπ μουσικής. Έχει πουλήσει περισσότερους από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια. Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του Τζορτζ Μάικλ ήταν με το μουσικό δίδυμο Wham!, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981.
Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Fantastic έφτασε στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1983, όπως και ο επόμενος, Make it Big το 1984, ο οποίος περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ Careless Whisper, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 σε 25 χώρες.
Επίσης, ήταν μέλος του συγκροτήματος BandAid το οποίο τραγούδησε το Do They Know It's Christmas?.
Οι Wham διαλύθηκαν το 1986. Από τότε ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο πρώτος σόλο δίσκος του, Faith, που κυκλοφόρησε το 1987, έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Μάικλ έχει 7 νούμερο 1 τραγούδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και 8 νούμερο 1 τραγούδια στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ.
Επίσης, έχει κερδίσει πολυάριθμα μουσικά βραβεία κατά τη διάρκεια της 30-ετούς καριέρας, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Brit, τεσσάρων MTV Video Music Awards, τριών Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και δύο βραβείων Γκράμι.
Το 2004, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα έργα παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004.
Το 1998, ο Τζορτζ Μάικλ ανακοίνωσε ότι ήταν ομοφυλόφιλος μετά τη σύλληψή του στις 7 Απριλίου για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα στο Λος Άντζελες.
Το 2006, συνελήφθη πρώτη φορά για κατοχή παράνομων ουσιών.
Στις 24 Αυγούστου 2010 παραδέχθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών και στις 14 Σεπτεμβρίου καταδικάστηκε σε 8 εβδομάδες φυλάκισης, πρόστιμο και πενταετή απαγόρευση οδήγησης. Απελευθερώθηκε στις 11 Οκτωβρίου, μετά από τέσσερις εβδομάδες φυλάκισης.
Ο Τζορτζ Μάικλ πραγματοποίησε παγκόσμια περιοδεία κατά τα έτη 2006, 2007, 2008 με την ονομασία 25 Live tour.
Στις 14 Μαρτίου 2014 κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Symphonica, το οποίο έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η ταραχώδης ζωή του. Η μάχη του με τα ναρκωτικά και οι συλλήψεις
Η παιδική του ηλικία είχε αρκετές δύσκολες στιγμές. Είχε μιλήσει για το γεγονός ότι οι γονείς του δούλευαν ασταμάτητα, για να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, γεγονός το οποίο άφηνε περιθώριο για λίγες στιγμές τρυφερότητας. «Ποτέ δεν με παίνεψαν, δεν με κράτησαν», είχε πει, όπως θυμίζει το BBC στο αφιέρωμα που έκανε μετά από τον θάνατό του, γράφει το iefimerida.gr
Μετακόμισε με την οικογένειά του στο Χέρτφορνσταϊρ, στην εφηβεία του και γνώρισε τον Αντριου Ρίντγκλεϊ στο σχολείο. Οι δυο τους ανακάλυψαν ότι είχαν ένα κοινό ενδιαφέρον, τη μουσική, και μαζί με άλλους φίλους δημιούργησαν μία μπάντα.
Το 1981, οι δυο τους έφτιαξαν τους Wham! και μπορεί το πρώτο τους άλμπουμ να πέρασε... απαρατήρητο, αλλά με το δεύτερο άρχισαν να γίνονται γνωστοί και κατέκτησαν την ποπ σκηνή. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1986 και ο Τζορτζ Μάικλ ξεκίνησε σόλο καριέρα, ενώ την ίδια εποχή άρχισε να έχει αμφιβολίες για τη σεξουαλικότητά του και συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν bisexual, αλλά ομοφυλόφιλος.
Το πρώτο σόλο άλμπουμ του, το Faith, κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 1987 και εκτοξεύθηκε στην κορυφή των τσαρτ σε Βρετανία και ΗΠΑ, πουλώντας πάνω από 25 εκατ. αντίτυπα, ενώ του χάρισε και ένα Grammy το 1989. Το πρώτο single του άλμπουμ, το «I want your sex» προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί αρνούνταν να το παίξουν, ενώ άλλοι έπαιζαν μία διαφορετική εκδοχή του, αντικαθιστώντας την λέξη «σεξ» με την «αγάπη». Παρόλα αυτά, το τραγούδι βρέθηκε στην κορυφή των τσαρτ.
Περιοδείες και κατάθλιψη
Μπορεί η παγκόσμια περιοδεία του το 1988 να τον εδραίωσε ως σύμβολο της ποπ και να είχε τεράστια επιτυχία, αλλά τα συνεχή ταξίδια και οι εκδηλώσεις λατρείας από κορίτσια που ούρλιαζαν μόλις τον έβλεπαν του προκάλεσαν εξάντληση αλλά και κατάθλιψη κατά περιόδους, μία κατάσταση που είχε αρχίσει να βιώνει τακτικά πλέον. Μάλιστα, αρνήθηκε να προωθήσει το δεύτερο άλμπουμ του και να γυρίσει βίντεο κλιπ για τα τραγούδια του.
Το 1991, σε συναυλία στο Ρίο, γνώρισε τον Ανσέλμο Φελέπα, ο οποίος έγινε σύντροφός του, αν και ο Τζορτζ Μάικλ δεν είχε δηλώσει δημόσια ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Η σχέση τους διήρκεσε λίγο, καθώς ο Φελέπα πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία το 1993.
Η νομική διαμάχη
Τα σχέδιά του για το «Listen Without Prejudice Vol 2» άλλαξαν, εξαιτίας της νομικής διαμάχης που είχε με τη δισκογραφική εταιρεία του τη Sony. Μία «μάχη» που αποδείχθηκε μακρά και δαπανηρή και ο τραγουδιστής τελικά διέκοψε τη σχέση του με την εταιρεία.
Τον Νοέμβριο του 1994 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Jesus to a Child», αφιερωμένο στον νεκρό αγαπημένο του, Φελέπα το οποίο πήγε απευθείας στο νο1 των βρετανικών τσαρτ. Συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «Older», το οποίο του πήρε τρία χρόνια να ετοιμάσει και κυκλοφόρησε το 1996, με αρκετές αναφορές στη σεξουαλικότητά του.
Κατάθλιψη μετά τον θάνατο της μητέρας του
Μετά από τον θάνατο της μητέρας του από καρκίνο βυθίστηκε ξανά στην κατάθλιψη. Είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξη στο GQ ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, κάτι που δεν έκανε χάρη στην υποστήριξη που είχε από τον νέο σύντροφό του, Κένι Γκος.
Σύλληψη στο Μπέβερλι Χιλς
Τον Απρίλιο του 1998 συνελήφθη σε δημόσιες τουαλέτες στο Μπέβερλι Χιλς, από μυστικό αστυνομικό και κατηγορήθηκε για ασελγείς πράξεις. Του επιβλήθηκε πρόστιμο και 80 ώρες κοινωνικής εργασίας.
Μετά από αυτό το περιστατικό αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλικότητά του και τη σχέση του με τον Γκος, έναν επιχειρηματία από το Ντάλας. Το 2004 κυκλοφόρησε το Patience, ένα άλμπουμ που θεωρήθηκε ότι σηματοδοτεί την επάνοδό του και γνώρισε γρήγορα επιτυχία.
Ομως, αμέσως μετά δήλωσε στο BBC ότι δεν θέλει πλέον να φτιάχνει άλμπουμ για πωλήσεις στον κόσμο, προτιμώντας να δημιουργεί μουσική που θα «κατεβάζουν» δωρεάν από το διαδίκτυο, ζητώντας από τους θαυμαστές του να κάνουν δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Νέες συλλήψεις
Η ιδιωτική του ζωή συνέχισε να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα. Τον Φεβρουάριο του 2006 συνελήφθη και κατηγορήθηκε για την κατοχή ναρκωτικών και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς δημοσίευμα ανέφερε ότι είχε σεξουαλική δραστηριότητα στο πάρκο του Λονδίνου Χάμστεντ Χιθ.
Απείλησε να μηνύσει φωτογράφους για παρενόχληση, αλλά παραδέχθηκε ότι συχνά τις νύχτες έβγαινε αναζητώντας «ανώνυμο και χωρίς δεσμεύσεις σεξ», όπως είχε πει.
Τον Αύγουστο του 2010 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 εβδομάδων, όταν παραδέχθηκε την ενοχή του γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών. Αφέθηκε ελεύθερος έχοντας εκτίσει τη μισή ποινή του.
Πριν ξεκινήσει συναυλία στην Πράγα το 2011 ανακοίνωσε ότι είχε χωρίς δύο χρόνια νωρίτερα από τον σύντροφό του Κένι Γκος, αποδίδοντας το τέλος της σχέσης στον εθισμό του Γκος στο αλκοόλ και στα δικά του προβλήματα με τα ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.