Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"Ποταμίσιες πατάτες" (2 Βίντεο)

Του Γιώργου Αλεξάτου 

Αντέδρασε το "Ποτάμι" για το βίντεο με σκηνές από τη γερμανική κατοχή, που προβάλλεται σε σταθμούς και άλλους δημόσιους χώρους, γιατί, λέει, καλλιεργεί το μίσος προς τον γερμανικό λαό. Καθώς, φυσικά, για το "Ποτάμι" εξουσία ναζιστική και γερμανικός λαός ταυτίζονται.

Δεν είναι οι μόνοι που σκέφτονται και λένε τέτοιες απιθανότητες. Που μας καλούν να απαρνηθούμε την ιστορική μνήμη προς χάριν των όποιων τρεχουσών πολιτικών σκοπιμοτήτων. Υπάρχουν και αριστεροί που λένε, καιρό τώρα, τα ίδια.

Μόνο που αυτοί θα ήθελαν να μην είχε υπάρξει ΕΑΜ και ΕΛΑΣ, αλλά να τα έβρισκαν οι υποδουλωμένοι με τους στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής. Μπερδεύοντας, προφανώς, τον διεθνισμό με τη φαντασίωση.

Ας πάνε να πουν τίποτα τέτοιο στους κούρδους ή τους παλαιστίνιους μαχητές. Και να μην αρχίσουν την τρεχάλα μετά. Να μείνουν, για ν' ακούσουν τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους θα στολίζονται.


Και από την ιστοσελίδα left

Μη δείχνετε εικόνες της γερμανικής εισβολής… ενοχλείται το Ποτάμι  

Το Ποτάμι, μέσω των βουλευτών του Ταχιάου, Αμυρά, Δανέλλη, Φωτήλα και Ψαριανού, εκφράζει την ενόχλησή του για την επιλογή να προβληθoύν, από τους σταθμούς του Μετρό, εικόνες από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στην Αθήνα το 1941.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, βέβαια, οι βουλευτές του Ποταμιού, μεταφέρουν, ως εκπρόσωποι της γερμανικής πρεσβείας, την ενόχληση της γερμανικής κυβέρνησης, όπως αυτή μεταφέρεται σε «δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας»

Η ερώτηση αφορά βίντεο που δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο.


Οι βουλευτές του Ποταμιού, μάλιστα, αναρωτιούνται και για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί το βίντεο να προκαλέσει στον καλοκαιρινό τουρισμό της χώρας (sic).

Να πούμε, βέβαια, στους πέντε βουλευτές ότι η συγκεκριμένη ερώτηση μπορεί να θεωρηθεί και προσβλητική για τον ίδιο το γερμανικό λαό που έχει απορρίψει μετά βδελυγμίας το ναζιστικό του παρελθόν .

Επειδή, όμως, δεν πιστεύουμε να πτοηθούν, έχουμε να προτείνουμε επιπλέον παρεμβάσεις για το μέλλον:

α) Να ζητηθεί από τον αρμόδιο υπουργό να αφαιρεθούν τα κεφάλαια που αφορούν την περίοδο της γερμανικής κατοχής από τα βιβλία Ιστορίας.

β) Να ζητηθεί να εισαχθεί στη νέα ΕΡΤ δελτίο ειδήσεων της Deutsche Welle.

γ) Να ζητηθεί από τον αρμόδιο υπουργό οι ποδοσφαιρικές ομάδες να μπορούν να φέρουν ξένους ποδοσφαιριστές μόνο από τη Γερμανία.

δ) Να καταργηθούν το Ούζο και το Τσίπουρο και να κατοχυρωθεί ως εθνικό ποτό η γερμανική μπύρα

ε) Με ΠΝΠ να επιβληθεί η άσπρη κάλτσα με το καλοκαιρινό σανδάλι ως εθνικό υπόδημα.

Α.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.