Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι δανειστές ζητούν μια σούπερ δόση ξεφτίλας όπως να πάρουμε πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι προσλήψεις

- 'protoselido_Μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας Διαπραγμάτευσης
Ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις η μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, παρουσία Τσίπρα στο Μαξίμου, η οποία είχε διάρκεια 8,5 ωρών, καθώς ξεκίνησε στις  12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 20.30.
Στην συνεδρίαση πήραν μέρος ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, και και οι κύριοι Σαγιάς, Κορωνάκης και Μαντάς.
Κυβερνητική πηγή ανέφερε: “Υπάρχει συνολική βελτίωση σε κρίσιμα θέματα, αλλά παραμένουν κενά, τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια για να καλυφθούν. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι δανειστές ζητούν να πάρουμε πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι προσλήψεις”.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Οι εταίροι θέτουν θέμα και για αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, στα κλειστά επαγγέλματα και στη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ στη συνέχεια συνεδρίασε και το Brussels Group.
Ελληνικές διπλωματικές πηγές δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α.
Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.
Τηλεδιάσκεψη
Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται να διεξαχθεί νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ την προσεχή Δευτέρα.
Στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν ακόμα και εκ του σύνεγγυς συνάντηση του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ, παρουσία Γιούνκερ, στο Βερολίνο, τη Δευτέρα.
Υπάρχει επίσης η εκτίμηση ότι μπορεί να ανακοινωθεί και συνεδρίαση του Eurogroup για την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.