Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κυβέρνηση «πάση θυσία» ζητάει η αγορά

του Χρ. Κίτσιου

 Υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει η αγορά, προειδοποιώντας για τα παραλυτικά φαινόμενα, που προκαλεί η εντεινόμενη έλλειψη ρευστότητας, και τους επικίνδυνους ατραπούς από την περιδίνηση της χώρας στον κυκλώνα της ακυβερνησίας και του λαϊκισμού.

Την ώρα που οι διαβουλεύσεις υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, παραμένουν άκαρπες, λόγω της επιμονής Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ και της άρνησης του τελευταίου να συμπράξει, η αγορά έχει βάλει ήδη …νερό στο κρασί της.

Το αρχικό μούδιασμα,
διαδέχθηκε η εντεινόμενη πίεση για συγκρότηση κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε, πάντα με τον όρο της παραμονής της χώρας στο ευρώ, να επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο, αξιοποιώντας τη δυναμική της λαϊκής εντολής και την αλλαγή συσχετισμών και κλίματος στην Ευρώπη.

Επιχειρηματίες και τραπεζίτες διατυπώνουν σχεδόν ανοιχτά αυτό που οι πολιτικοί δυσκολεύονται να πουν. Η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία να βελτιώσει το Μνημόνιο και να αποτελεί μέρος μιας άλλης, πιθανώς, ευρωπαϊκής συνταγής. Αρκεί να παραμείνει στο παιχνίδι.

Αυτό προϋποθέτει κυβέρνηση συνεργασίας, με κόμματα που συμφωνούν στην ανάγκη παραμονής της χώρας στο Ευρώ, συνέχισης των διαρθρωτικών αλλαγών, και διαμόρφωσης ατζέντας αλλαγών επί του μείγματος των πολιτικών που προβλέπει το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.