Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τα περιβαλλον​τικά, αγκάθι για πώληση της ΛΑΡΚΟ

του Μιχάλη Καϊταντζίδη


 Ελάχιστες είναι οι προοπτικές ολοκλήρωσης της πώλησης της ΛΑΡΚΟ, μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η τρόικα μέσω του μνημονίου.

Εκτός από τις εκκρεμότητες με την πιθανολογούμενη κρατική επιδότηση που δέχτηκε, και για την οποία εκκρεμεί διαδικασία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εκκρεμότητες με το περιβάλλον συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα.

Σχετικά θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε παλιότερες απόπειρες ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, τα κύρια θέματα που έθεταν οι υποψήφιοι αγοραστές, ήταν η
τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων με τη διάθεση της μεταλλουργικής σκουριάς, και η επίτευξη συμφωνίας με τη ΔΕΗ για φθηνή κιλοβατώρα.

Θεωρητικά το δεύτερο θέμα έχει τεθεί για διευθέτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να πεισθεί η ΔΕΗ να εφαρμόσει τις αρχές τιμολόγησης για τους μεγάλους καταναλωτές που έχει θεσπίσει η ΡΑΕ.

Ωστόσο η εκκρεμότητα με το περιβαλλοντικό παραμένει και μέχρι στιγμής η εταιρεία δείχνει ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που συμφώνησε με το ΥΠΕΚΑ για την επίλυση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.