Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αλήθεια, μετά από όλα αυτά, γιατί δεν υπογράφετε κύριε Σαμαρά;

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επιμένει ότι δεν θα υπογράψει κανένα χαρτί παρότι μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες έχει διανύσει πραγματικά μεγάλο δρόμο.
Αρχικά δέχθηκε να υποστηρίξει μια κυβέρνηση που ουσιαστικά εφαρμόζει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο τόσους μήνες κατακεραύνωνε. Δέχθηκε να εφαρμοστούν όλοι οι νόμοι που καταψήφισε. Δέχθηκε να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του ΠΑΣΟΚ. Δέχθηκε να συνομιλήσει και να συναποφασίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Ολα αυτά τα έκανε, όπως δηλώνει ο ίδιος, για να αποφύγει η Ελλάδα το ενδεχόμενο της άμεσης χρεοκοπίας.
Παραδέχθηκε λοιπόν ότι οι ρητορείες που επί μήνες χρησιμοποιούσε ως επιχειρήματα προκειμένου να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και στον πρώην πρωθυπουργό ήταν τελικά κενές περιεχομένου.
Γιατί άραγε δεν δέχεται να στείλει και μια επιστολή που απλώς επιβεβαιώνει και γραπτώς όλα τα παραπάνω; Ο ίδιος επισημαίνει ότι όλα όσα έχει κάνει έως τώρα επιβεβαιώνουν τις προθέσεις του. Ο κ. Καρατζαφέρης, μάλιστα, σε μια επίδειξη πολιτικού αλτρουισμού είπε ότι «οι Ελληνες πολιτικοί έχουν μπέσα».
Παρ' όλα αυτά οι εταίροι και δανειστές μας επιμένουν. Το ερώτημα είναι γιατί.
Αλήθεια, ποιά μεγαλύτερη εγγύηση θα τους έδινε μια υπογραφή Σαμαρά σε ένα κομμάτι χαρτί, από τη στιγμή που ψηφίζει τον Προϋπολογισμό και δηλώνει ότι δεν θα αμφισβητήσει τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί έως σήμερα; Πιθανότατα καμία.
Αρα η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι η κυρία Μέρκελ δεν μπορεί να συγχωρήσει στον κ. Σαμαρά την έως τώρα στάση του. Που εκτός όλων των άλλων ήταν και μία από τις αιτίες που οδήγησαν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στο απονενοημένο, όπως αποδείχθηκε ότι ήταν η εξαγγελία του δημοψηφίσματος.
Προφανώς θέλει να τελειώσει μια και καλή μαζί του, καθώς όπως όλα δείχνουν ακόμη και αν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία -κάτι πολύ δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα- θα είναι το πρώτο κόμμα και ο βασικός πυλώνας των κυβερνητικών εξελίξεων στην Ελλάδα.
Το ζήτημα είναι ποιός θα υποχωρήσει πρώτος. Και τι θα γίνει αν δεν υποχωρήσει κανείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.